Fordi du betyder noget

I morgen er der valg. Måske har du, som jeg, dine tvivl om, hvad der reelt kommer ud af det.
Om der kommer nok ud af det.

Dels fordi der er et skred i politikeres, ministres og formanden for Folketingets opførsel, som sætter retfærdighedssans og tålmodighed på prøve, dels fordi der er så megen skrigen og lidt uld, når det kommer til langsigtede politiske mål, visionære idéer og konstruktiv ledelse.

Alt for mange love, bekendtgørelser og tiltag handler om at begrænse, nedskære og kontrollere. En slags reduktionspolitik, hvor vi også mentalt, kulturelt, dannelsesmæssigt og menneskeligt bliver mindre.
De positive, opbyggelige og fremadskuende beslutninger er fraværende som fiskene i fjorden og insekterne i verden. Der findes utvivlsomt politikere med integritet og ønsker om at arbejde for samfundets bedste fremfor eget, men deres gode intentioner drukner i de stigende vandmasser.

Det er med andre ord et oplagt valg at lade være med at vælge. At undlade at stemme eller stemme blankt for at vise mistillid til den politiske omgangsform, brugen af spindoktorer, løgnene, svindlen, købevennerne, landbrugsligaen, den uansvarlige omgang med vores skattepenge og ligeværd samt den forvaltning af livsgrundlaget – drikkevandet, jorden, luften og klimaet, som ikke blot den siddende regering, men den samlede pakke af folkevalgte, har praktiseret. I magt og afmagt.

Således opmuntret vil jeg indtrængende opfordre dig til at stemme i morgen. Stem fordi det er din ret. Stem fordi du kan. Stem fordi der ikke er noget bedre bud på en mere retfærdig styreform end demokratiet. Manglerne og fjolserne til trods. Stem fordi du føler ansvar for dine omgivelser, og det skal de nuværende politikere ikke tage fra dig. Stem eventuelt på et menneske, der endnu ikke har været i Folketinget. Stem fordi din manglende stemme i givet fald er en stemme mere i overskud til den fløj, som repræsenterer dine værdier dårligst.

Stem fordi du betyder noget!
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til Fordi du betyder noget

  1. majio siger:

    …lige siden jeg læste dette, har jeg været bange for at drikke vandet uden at koge det….selv om jeg renser det i forvejen på 2 forskellige måder….linket handler om, at i Ledøje, er der fundet et stof, chlorothalonil-amidsulfonsyre, som gør at Karina i Ledøje kører 2 gange 2 km 2 gange om ugen, for at hente 30 liter rent drikkevand til familien, på bytorvet. De må heller ikke børste tænder eller skylle frugt i vandet….alle kommuner skulle efterfølgende teste for dette…..jeg er bange for, at det hele er forsvundet, dette krav, i en valgkamp…..og alle egoistiske egoer….jeg har intet hørt siden….

    https://www.dr.dk/nyheder/indland/pesticider-i-hanen-lange-udsigter-til-rent-drikkevand

  2. Flore Gretha Petersen siger:

    Tak stemmer altid , men har ikke før været SÅ meget i tvivl ! Synes det er noget af en Forestilling med klapsalver mm 🤔🧐🤓😇🙃🤓😎

Der er lukket for kommentarer.