Sommermadmarked på Brandbygegaard

Sig nærmer tiden, hvor vores store sommermarked løber af stablen. Hov, tænker du nok, plejer der ikke at være to? Et først på sommeren og et sidst på? Jo, du har helt ret, men plejer er død, og han tog det ene marked med sig i faldet. Vi har efterhånden mange nye og tilsvarende interessante arrangementer på gården, så vi har truffet det tunge valg at skære madmarkederne ned til et om sommeren og et om vinteren.

Det betyder to ting. Vi har tænkt os at lave et helt fantastisk sommermarked på gården, som altid, men du får kun én chance for at opleve det. Derfor skal du fluks finde din gamle Majlandkalender frem og skrive på siderne 22. og 23. juni, at Landmanden og Sørøveren byder til marked. Det er fra kl. 11 til 16 og som altid på Brandbygegaard, Alrøvej 77, 8300 Odder.

Nu vi er ved ændringerne, så har vi også taget den beslutning at frigøre den ellers traditionsrige Folkemiddag fra lørdag aften under madmarkedet. Det gør vi, fordi vi ikke føler, at vi kan gøre begge dele helt 100%, når det foregår samme dag. Vi vil gerne kunne lægge mere energi i samværet med dig, frokostretterne og vores egen stand med gårdens vine, øl og alkohol. Det samme gælder Folkemiddagen, som vi gerne vil have begge par hænder fri til, så vi kan give dig alt af os på denne aften – det bliver lørdag d. 10. august, men mere om det en anden gang.

Men nu til det der er som før – hele den store trælade vil som altid være stopfyldt med de fantastiske små producenter og forhandlere af alverdens herligheder; en udførlig liste kommer, når vi nærmer os. Du vil kunne købe en lækker frokost, kaffe og kage, og naturligvis drikke en frisktappet fadøl fra gårdens bryggeri eller vin, æblebobler, cider, en lille skarp til halsen og næsen, et glas most eller hjemmelavet bærsodavand, det hele naturligvis her fra gården. Og økologisk selvfølgelig.

Du kan som altid gå en tur i haven med de mange forskellige træer, se Lones vidunderlige køkkenhave, slentre i vinmarken, kigge i drivhuset, fordybe dig i æbleplantagen, følge stien i Grundtvigs Skov, gå ned til Sørens Sø og så er der alle dyrene. Der er geder, der skal klappes, får der skal nulres, grise der skal grines af, kaniner der skal nusses, høns i tunellen, køer på marken, ænder i haven og gæs i hælene. Der er en gynge, der skal gynges og allervigtigst – der er en stemning, der skal opleves!

Så hank op i din familie, lad ipaden ligge, hiv fandt i naboen, postbuddet, barnepigen og kom ud og oplev!

Vi glæder os til at se jer!
Lone Landmand & Søren Sørøver

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.