Nattergale- og historietur

Aftenens gråvejr og spredte byger samlede 50 dedikerede gæster til spisning i træladen. Som indledning i hvert fald, senere bevægede vi os ud i landskabet.

Arrangementet i samarbejde med naturvejleder Ole Sørensen fra Moesgaard/Odder museum var udsolgt, og vi var og er, meget taknemmelige for opbakningen. Tak.

Det var heldigvis Oles afdeling – det med nattergalen, Sørøveren og jeg havde bare lovet at lave mad, servere og sørge for kaffe og kage på gåturen.

Første afdeling blev eksekveret hjemme på gården, kaffen og makronsnitterne kom i en trillebør og blev medbragt til Amstrup enge, mens vi lyttede til Ole og fuglene.

Vi lærte blandt andet, at stednavne, der ender på “ing” – Falling, Gylling, Ørting osv., typisk er byer fra før og under vikingetiden, mens byer med “drup” og “strup” i endelsen er fra tiden efter. Udover stor historisk viden havde Ole medbragt lyden af en nattergal.

Og således lykkedes det hele
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Nattergale- og historietur

  1. Palle siger:

    Pludselig bliver noget klart: en “Viking” er een der bor i en ‘Vik’, altså en vig, en bugt (kaldes stadig en ‘Vik’ på svensk, og de der bor ved havet har selvfølgelige fartøjer, altså Vik-ing-skib. Da de så kom udenlands og blev spurgte hvor de kom fra så svarede de vi er vikinger (altså os der bor i bugten) ællermantært Watson
    Hvor er det godt med nat-er-gale 🙂

    Palle

Der er lukket for kommentarer.