Kållykke

For enden af rækkerne med frugttræer ligger køkkenhaven.

I weekenden blev sidste års sidste kålstokke trukket op, så det sidste stykke af køkkenhaven blev frit og kunne klargøres til dette års dyrkning.

For plads skal der være – til nye gulerødder, løg, salater, porrer, selleri, bladbeder, krydderurter, bønner, græskar, majs, rødbeder, ærter, pastinakker, persillerødder, blomster og mange forskellige kål selvfølgelig.

Men sidste års sidste kål gik, som alt andet, heller ikke til spilde.

Mufloner, får, kaniner og geder har spist sig igennem både blomster, blade og de tykke stokke.

Og begejstringen er stor
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.