De afgørende timer

I går listede jeg ind i gåseafdelingen for at tage et foto til dig, så du kan se en opvisning i tålmodighed; materialiseret i Gåse Åse.

Siden lørdag d. 6. april har Magna Mater ligget i sit hjørne og ruget på æg.

Ruget, ruget og ruget, uden andre afbrydelser end kortvarige ture ned til vandingskarret og retur til reden.

Hun har udvist dedikation og beslutningsdygtighed, som overgår evnerne hos alle os andre her på gården – koncentreret sig om én opgave helt og fuldt.

Jeg ville vise dig den fine dunforede rede, der omhyggeligt holdes samlet i et lille lunt podie, og mens jeg stod der og skævede sidelæns til Fætter Gufs hvislende næb, hørtes en ny lyd – spæd pippen fra et sted under Gåse Åse.

Alt kan endnu gå galt og meget kan gå godt – vi håber sådan, at den lille gåsefamilie snart kan vandre ud i solskinnet og græsse.

Åse må trænge
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til De afgørende timer

  1. Pingback: Fætter Guf og Gåse Åse har fået gæslinger | Beretninger fra et autentisk landbrug

Der er lukket for kommentarer.