Nyt liv på vej, hver dag

Hver morgen går turen ned til Sørens Sø, og det er med ganske få undtagelser dagens mest spændende indslag. Åh ja, sukker du nok – det hæsblæsende liv på landet.

Og du har så inderlig ret. Hver morgen er en gave, og den pakkes langsomt ud, når vi går langs søens bred for at iagttage forandringerne siden gårsdagen.

Milde himmel, hvor skal man holde godt øje, være dedikeret opmærksom og fuldstændig oppe på dupperne for at få det hele med.

Oven vande er der fuglene; nogle ænder har slået sig ned, og de seneste dage er et par gåsepar kommet til. Mågerne kommer og går, viben er på græsmarken længere ude mod engen, og fiskehejrens platfodede spor står mejslet i det bløde ler.

Så er der pattedyrene – grævlingens dybe 5-fingrede aftryk og de mere lette fra ræven. Små spor også og vi tænker, der måske er unger af en slags i sandbakken. Bevægelse er der ihvertfald, for trædestierne står tydeligt aftegnet.

Men det allermest besnærende er at gå vandkanten rundt og kigge efter liv i vandet. Planteliv og dyreliv. Og det skal du vide – der er i løbet af den seneste uge lagt store klynger af frøæg, og der er i løbet af de seneste dage lagt lange perlekæder af tudseæg.

Hjerte, hvad vil du mere?
Lone

P.S. Mens vi venter på, at de udvikler sig, kan du se eller gense haletudsefilmen fra sidste forår:

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til Nyt liv på vej, hver dag

 1. majio siger:

  …..s u k…
  – SÅ smukt og livsbekræftende….!!

 2. laila hodell siger:

  Kære I, tak for brev Jeg var til foredraget i Udby, som var brilliant. Vi aftalte at jeg sendteet par film BIERNES BY OG HØNSENES HAVE, det sker i dag. Dog jeg har set de skønne billeder I laver, så jeg håber på et samarbejde om GRISENE. Men vi får se hvad I synes. De bedste hilsener fra Laila Hodell/ Frejas Focus

  Den man. 8. apr. 2019 kl. 06.57 skrev Beretninger fra et autentisk landbrug :

  > Lone Landmand posted: ” Hver morgen går turen ned til Sørens Sø, og det er > med ganske få undtagelser dagens mest spændende indslag. Åh ja, sukker du > nok – det hæsblæsende liv på landet. Og du har så inderlig ret. Hver morgen > er en gave, og den pakkes langsomt ud, når vi g” >

Der er lukket for kommentarer.