Op med humøret – så kan du godt klare at se den

Forleden dag hentede vi en udsendelse fra DR ind i huset – “Den bitre smag af teflon” hedder dokumentaren.

Det er en amerikansk produktion fra 2018, og den vedrører alle. Ikke bare alle amerikanere, men alle i verden, fordi alle går rundt med det giftige flourstof C8 i kroppen. Også du og jeg.

Der er tale om en verdensomspændende forurening med udgangspunkt i den store kemiske virksomhed Duponts produktion af teflon til køkkengrej, stof, overfladebehandling m.m. Firmaet 3M har også en betydelig rolle, men retssager har afgjort, at Dupont har forgiftet omgivelserne mod bedre vidende.

Selvom udsendelsen ikke ligefrem pepper humøret op, så kan vi på det varmeste anbefale, at du ser den, mens den er til rådighed. Den giver et godt indblik i store virksomheders vilje og evne til at manipulere/snyde/skade for at optimere et økonomisk udkomme, og hvilke konsekvenser en slap/velvillig myndighedskontrol har. Udskåret i pap. Dupont er iøvrigt også blandt verdens største producenter af pesticider til landbrug og gartneri.

Tag dig tid og find dokumentaren lige her:
https://www.dr.dk/tv/se/devil-we-know-the/devil-we-know-the-2/den-bitre-smag-af-teflon

Og apropos – i går afgjorde EUs domstol, at Efsa (Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet som leverer (formodentlig) uafhængige, videnskabelige udtalelser til Europa-Kommissionen inden for fødevaresikkerhed) skal give offentlig adgang til de studier, der ligger til grund for frikendelsen af glyphosat (det stof der findes i bl.a. Roundup) som værende bl.a. kræftfremkaldende. Kritikken har handlet om, at Efsa anvendte data tilvejebragt af de glyphosatproducerende virksomheder i deres vurdering.

Kan man stole på en kemisk virksomhed, hvis hovedprodukt er under mistanke for at give kræft, fosterskader m.m.? Ikke hvis virksomheden hedder Dupont.

Er det bedre med Monsanto/Bayer?
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Op med humøret – så kan du godt klare at se den

 1. Lars Henriksen siger:

  Tak for linket.

  Ja, det er skræmmende, men også typisk for (amerikansk) TV: hæsblæsende, overfladisk underholdning med godt med følelsesporno.

  Vil man gå i dybden i sit eget tempo kan man begynde her:
  https://theintercept.com/2015/08/11/dupont-chemistry-deception/

  Som man ser af datoen, er det gamle nhyheder.

Der er lukket for kommentarer.