Andehusene er sat i søen

I går aftes – i dagens sidste lys – blev andehuse, værktøj plus det løse pakket og bragt ned til søen.

Hundehovederne var med, men i snor. Dels for at skåne vildtet og dels for at skåne vores waders, som ikke er meget bevendte med huller efter kløer.

Andehusene er nu sat nogle meter fra land; udenfor ræv og grævlings rækkevidde.

Måske synes du, at indgangspartierne svæver lidt højt over vandoverfladen, men den skulle være god nok – omtrent 20 cm over så svømmende rovdyr, som mår for eksempel, ikke bare laver en mavelander på dørtærsklen.

Når ællingerne klækkes (forhåbentlig før eller siden), kaster de sig ud fra 20 cm vippen og bliver søgående. De vender ikke tilbage til reden, og derfor gør det ikke noget, at indgangspartiet er sat højt.

Først er der en lidt smal entré, og derefter kommer selve rugekassen, som er foret med hø. Den trange indgang hindrer krager, skader og andre Karlsmarter i at lande på dørmåtten og hakke æggene i sig.

Bagtil i andehuset er der boret ventilationshuller, naboerne er venlige, der er omtrent 3 km til indkøbsmuligheder og skole, men der er ikke længere offentlig transport.

Prisen er rimelig for ordentligt håndværk, og du kan også erhverve et hus til små eller store fugle, hvis du vil hjælpe livet på vej i din nærhed. Send en mail til lone@brandbygegaard.dk og du skal få kontaktoplysningerne til Fuglekassemanden.

Nu venter vi bare på indflytning
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til Andehusene er sat i søen

  1. majio siger:

    ALLE bør anskaffe sig et lod jord og “frigøre” det med al dets naturlige biodiversitet og liv!!!

  2. Pia Sofie Lotus Sommer siger:

    Tillykke med dem, de ser godt nok fine ud, mon der bliver rift om de fine, fornuftige boliger, hvor der er tænkt på alt, god weekend til jer alle der ude i det ganske land

Der er lukket for kommentarer.