Grævlingeglæde

Hver dag går vi tur ned til søen, og det er lige spændende hver gang.

Men særligt efter regn, når jordoverfladen er skyllet ren for aftryk af hundepoter, og de vilde dyrs spor står tydeligt frem.

Efter en længere pause er der nu igen spor efter den fredede grævling – Danmarks tungeste landlevende rovdyr, der har små bjørneagtige poter med 5 tæer og lange kløer.

Den har sit gangsystem i den sandede bakke for østenden af Sørens Sø, og om natten kommer den frem og leder efter føde. Helst regnorm, som er grævlingers foretrukne mad, men den går ikke af vejen for andet – ådsler, dyreunger, padder, bær, planter, snegle og insekter, den finder på sin vej.

Når man ser grævlinger om natten, er det oftest enkeltvist; det betyder ikke, at de er enspændere. Grævlinger er sociale dyr, som sagtens kan bo flere sammen i hulesystemet, bare territoriet omkring er stort nok.

Her er der masser af roligt land omkring boet, så vi håber inderligt på familieforøgelse og flere grævlingedyr.

Med stor glæde
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til Grævlingeglæde

  1. Uglemor (Charlotte siger:

    Fntastisk. Og som Helle siger, der skal så lidt til, en dynge kvas, en strimmel græs der ikke bliver slået, et væltet træ … Enhver have har plads til et vildt hjørne.

  2. Helle siger:

    Ej så dejligt at læse. Det er jo i princippet så lidt der er brug for, at dyr og natur kan udfolde sig. Kun lidt tilbageholdenhed fra vores side.

Der er lukket for kommentarer.