Når du nu kommer til sommer og spiser…

Nå, hvordan kommer det egentlig til at foregå det der sommerrestaurant i år og hvad med maden?

Jo, ser du, det bliver både en oplevelse for gæsterne og for os – nærheden er noget af det vigtigste. Så vi har valgt, at du ikke møder andre end værtsparret. Vi har dyrket grøntsagerne, lavet maden, produceret vinene, øl m.m., og derfor er det også kun os, der er omkring dig – det bliver Lone blandt gæsterne og Sørøveren blandt gryderne. Jeg har godt nok et svagt håb om også at nå rundt og hilse på dig og dine, men det er Lone, der kommer til at tage sig af jer.

For at gøre det nemmere at sikre gæsterne en god spiseoplevelse med den form for værtsskab, bliver alle nødt til at komme på samme tidspunkt. Vi tænker kl. 18:30. Det kan betyde, at der kommer til at gå lidt tid med at få jer bænket ved de små og store borde på den gamle pigstensgårdsplads, der vil stå klar med jeres navn og lidt godt brød at spise, indtil alle er blevet taget i mod, og vi er klar til at servere første ret. Vi vil måske holde lidt længere kunstpauser mellem retterne, så vi er sikre på, at I har det godt, og alles glas er fyldte. Vi vil ikke dobbeltbooke bordene, dvs. have to hold igennem på en aften, så vi skal ikke nå noget. Vi satser på det dejligste sommervejr og ingen stress eller jag.

Maden bliver, som før nævnt, vegetarisk, og alt, hvad der overhovedet kan dyrkes til den, kommer direkte fra haven og drivhuset. Med andre ord så kommer du til at spise mad lavet af råvarer, der er høstet få timer forinden og fragtet mindre end 50 meter. Det er et løfte, at du bliver mæt, både i sjælen og i maven. Det bliver sådan, at den der tror, at det ikke er muligt at undvære kødet i et måltid, bliver målløs, og den der elsker grønt, kommer til at svæve på en lyserød sky.

Der bliver 3 retter, og de bliver alle sammen serveret tallerkenanrettet. Nøjagtigt hvad der kommer på de tallerkener, ved vi ikke endnu. Det kommer helt an på, hvad haven byder på den dag, du kommer og spiser til aften. Det bliver en overraskelse for både dig og mig. Men jeg kan love dig for, at mulighederne bliver mange.

Jeg glæder mig helt vildt til at lave mad til dig og forhåbentligt feje benene væk under hele selskabet.

Søren Sørøver – med kurs mod kabyssen

P.S. Billetterne er ikke sat til salg endnu, så du er ikke gået glip af noget.

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.