Såning af chili, selvom sneen ligger derude

Nu er et velvalgt tidspunkt at så chilifrø. De fleste typer har ret lang udviklingstid til blomstring og frugtsætning, så begynd gerne plantelivet i februar, hvis du vil høste henover sommeren.

Der er et utal af spændende sorter at læse om og udvælge. Du kan tage en hjemlig turné rundt i internetbutikkernes muligheder uden at få frost i kinderne. Eller skrabe kerner ud af dine yndlingschili fra sidste år.

Find nogle urtepotter frem, fyld dem med såjord, læg frø med god afstand, dæk med et tyndt lag jord, sæt potterne i en dyb bakke og lad dem suge vand nedefra.

Læg en pose eller andet småtæt over potterne for at begrænse fordampningen, og sørg for at jorden vedbliver at være fugtig men ikke våd.

Sæt potterne over en radiator eller et andet varmt sted – de fleste chilifrø skal have 22 – 28 °C for at spire.

Når spirerne kigger frem, er det vigtigt at flytte potterne til en plads med rigeligt dagslys. Har du sået flere frø i hver potte, skal planterne, når de er robuste nok, deles og have hver deres urtepotte at vokse i.

Alt i alt er det nogle af de nemmeste planter og nogle af de mest gavmilde afgrøder. Har du ikke et drivhus til dyrkningen, kan en krukke på en solrig altan eller i en vindueskarm gøre det. Vælg sort efter muligheder.

Du kan høste chili i store mængder fra en enkelt plante, og du kan høste chili i astronomiske mængder fra flere.

Dem bliver du glad for
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.