Klargøring af drivhus

Det er tid til vinterklargøring af drivhuset. Eller forårsklargøring kunne det også have været, hvis vi var nået til den slags.

Det kommer, når det kommer, og så er vi klar.

I første omgang skal planteresterne fra sidste dyrkningsår trækkes op af jorden og fjernes. Dernæst skal der samles kokasser på marken, suppleres med lidt hønsegødning og de fine sager fra dyrene skal vendes i drivhusjorden, så der er næringsstoffer til snarlige afgrøder.

Når temperaturerne bliver lidt højere, kan læggekartoflerne fordeles på plantebordet og ligge og spire for fuld lyseksponering. Det giver korte, tætte spirer, der ikke knækker så nemt, når kartoflerne lægges i jorden.

Hvis man gerne vil have friske grøntsager, salater, urter m.m. tidligt på året – og det vil man, så kan det ikke nytte noget at vente med såningen, til jorden i køkkenhaven er tjenlig.

Så starter det nu
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Klargøring af drivhus

  1. Ups, sådan ser mit drivhus også ud 😉

Der er lukket for kommentarer.