Om sommerrestauranten 2019 på Brandbygegaard

Til sommer kan du komme på popup-restaurant her på gården. Ja ja, tænker du nok, det har jeg da kunnet de foregående 4 år i fornemt selskab med restaurant Hærværk og Domestic. Jeps, det er rigtigt, men i år bliver det anderledes. Ikke at det ikke har været fantastisk de 4 år. Succesen taler for sig selv. Tusindvis af mennesker hver sommer, der har oplevet deres mad og vores vine. Det har været så stor en succes, at det har bevæget sig bort fra udgangspunktet. Tanken har hele tiden været, at når I spiste på gården, så var det essensen af gården, der lå i måltidet. Det skal vi tilbage til, og derfor skruer vi ned – langt ned for blusset. Vi har venligt, men bestemt bedt restaurantfolkene om at blive hjemme i år for selv at overtage. Vi har skåret åbningstiden ned fra 6 uger til 3 uger, onsdag til søndag, der er kun aftenservering og i stedet for op til 100 gæster af gangen, så bliver der taget maks. 30 besøgende ind. Den kortvarige restaurantoplevelse finder sted i ugerne 28, 29 og 30. Det bliver med en sørøver i kabyssen og en landmand, hende der har dyrket alle de vidunderlige grøntsager, til at servere.

At det bliver noget ganske særligt, det siger nærmest sig selv – hvilket andet sted i verden har du muligheden for at komme på restaurant, hvor værtsparret selv har lavet 95 % af alle de råvarer, der bruges i køkkenet, hvor de selv har dyrket, fermenteret, vinificeret, kogt og karboneret alle drikkevarerne? Hvor i verden vil de samme to mennesker så tilberede og servere alt dette stedbundne lige netop for dig? Nej vel, jeg tror heller ikke, det findes andet sted i verden.

Men hvad kan man så få at spise? Ja, det skal jeg sige dig. Vi har tænkt os at trække dine smagsløg med rundt på hele gården. Gennem køkkenhaven, op igennem bærstykket, ind i det store drivhus og op i plantekasserne med krydderurter. Hov! Er der intet kød? Nej, der er intet kød, ikke til denne sommerrestaurant, til gengæld vil der være de skønneste æg fra vores høns, og Lone vil lave de dejligste mejeriprodukter ud af den bedste mælk, vi kan opdrive. Det er vores mål, at du slet ikke kommer til at savne kødet; nærmest ikke opdager, at der ikke er noget. Det bliver en vegetarisk spiseoplevelse gør det.

Måltidet udgøres af 3 retter, og det kommer til at koste 350,- kr. Menuen vil helt og holdent blive fastlagt af Sørøveren, alt efter hvad der er allerbedst i haven. Det bliver ikke noget i ny nordisk stil med små ferske serveringer, det bliver snarere lidt brasserie-agtigt med en snert af gourmet, men i portioner du bliver mæt af. Hvis du meget gerne vil have et godt stykke kød eller er helt ovre i den anden boldgade, hvor du helt vil undgå at spise noget som helst fra dyr, så er det nok ikke vores sommerrestaurant, du skal besøge.

Drikkevarerne kommer fra vores vinmark, æbleplantagen, bærstykket, vineriet, bryggeriet og naturligvis også en lille skarp fra brænderiet til kaffen, hvis du ønsker det. Og kaffe kan man naturligvis også få, og her kan vi ikke prale af andet, end at bønnerne er velvalgte og friskkværnede, men indkøbte det er de altså.

Hvis vejret tillader det, kommer du til at sidde på vores pigstensbelagte gårdsplads, regner det skomagerdrenge, så rykker vi ind i læ og ly.

Der er stadig småting, som ikke er helt afgjort og udtænkt, men vi nærmer os, at billetterne kan sættes til salg. Billetter? Kan man ikke bare reservere bord? Nej, desværre. Der har været alt alt for mange såkaldte no-shows i sommerrestauranten de seneste år – det vil sige, nogle der har bestilt men ikke dukker op, og så risikerer andre at blive afvist, fordi der ikke er plads. Det vil vi gerne helt og holdent eliminere, så du bliver nødt til at købe en billet til maden, hvorimod drikkevarer afregnes efter middagen som vanligt.

Tilbage er vist bare at takke for opmærksomheden og understrege, hvor meget vi glæder os til at giver jer en helt særlig oplevelse til sommer. Bliv på kanalen, billetterne er lige om hjørnet.

Søren Sørøver – med skarptslebne kokkeknive

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

4 svar til Om sommerrestauranten 2019 på Brandbygegaard

 1. Pingback: Når du nu kommer til sommer og spiser… | Beretninger fra et autentisk landbrug

 2. majio siger:

  simpelt og intimt
  – og sådan en go idé med billetter!

 3. Lene siger:

  Mad lige efter mit hjerte
  Jeg stiller mig straks i kø
  🌅🌇🌅🌇🌅

 4. ilsearanti siger:

  Det lyder simpelthen bare så godt!

Der er lukket for kommentarer.