Pizza-niche

Her i huset er der ikke meget system i tingene, men én ting ligger fast – søndagspizza. Glipper det en gang imellem er løsningen mandagspizza. Alt kan lade sig gøre.

Dejen er lavet af ordentligt stenformalet mel, fyldet følger årstiden og når det går højt, er der hjemmelavet mozzarella på. Det går ikke ret højt for tiden, jeg vil hellere skrive. Her i huset er man fri til at gøre det, man vil, når man vil. Medmindre der skal opgøres og indbetales afgifter, laves momsregnskab, tælles husdyr til Danmarks statistik eller lignende samfundsbevarende opgaver.

Men Søren Sørøver, også kendt som pizzamanden, tager manglen på hjemmelavet mozzarella pænt. Også den tager han pænt. Der bliver lavet pizza af det forhåndenværende, og hvilke pizzaer…

Gennem flere år har der været et udtrykt ønske om at opgradere køkkenets gamle bageovn med puslespillet af en ituslået stenplade til en brændefyret ovn med bål og det hele.

Især det hele. Man skal passe på med, hvad man ønsker sig. Sørøveren har fået en pizzaovn, men det afstedkom en omrokering i køkkenet og en genoptagelse af den evindelige ombygning – støbning af bordplade og opsætning af klinker i en ildfast pizzaniche.

Det bliver ikke førstkommende søndag
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

4 svar til Pizza-niche

 1. Pia Merete Eriksen siger:

  Wauw hvor ser det spændende ud. Håber I vil vise flere billeder, når Sørøveren er blevet færdig….

 2. Anette Hansen siger:

  Fantastiske klinker! Og god fornøjelse med pizzaerne når den tid kommer.

 3. Pia Sofie Lotus Sommer siger:

  Held og lykke med projektet, det er nogle super flotte klinker, god arbejdslyst

 4. Lene siger:

  Wauw hvor er det flot!

Der er lukket for kommentarer.