Indisk ost, panir – nem opskrift til dig

I dag har Søren Sørøver fødselsdag, og familien, eller dem der kan, kommer til aftensmad. Indisk mad står den på, for mange af retterne er vi svært begejstrede for. Der skal laves naan-brød, raita og meget andet godt deriblandt den indiske ost panir – det kan du også sagtens selv!

Varm 2-3 liter god mælk, fra køer der lever af græs, op til kogepunktet og hæld saften fra 1 citron i. Så krøller proteinerne sig sammen, og du kan hælde hele baduljen igennem et rent klæde. Tilbage ligger ostemassen – dæk den til med klædets sider, sæt noget tungt over, og lad presset stå til du vil tilberede din panir. Skær den i firkanter, steg stykkerne og lad dem indgå i forskellige retter. Gem ostevallen og brug den til dit næste hjemmebagte brød – det bliver du også glad for!

I pudsestøv og duft af varme krydderier
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til Indisk ost, panir – nem opskrift til dig

  1. Arendse siger:

    Tillykke med ham! Gode opskrifter på curries (gerne med danske vintergrøntsager og uden 15 dåser kokosmælk og tomater) er vældigt velkommen i denne retning 🙂

  2. Pia Sofie Lotus Sommer siger:

    tillykke med dagen til dig Søren, indisk mad er meget godt, god fornøjelse

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.