Stille nætter

Dagene er blevet lysere. I hvert fald for en tid. Så længe luften er kold og himmelrummet vidtåbent, er det som om, solens sidste stråler daler langsommere til jorden.

I går aftes var der ro efter stormen, og selv birketræets grene hang ubevægelige som mennesker over deres skærme. For tiden er nætterne næsten måneløse, og stjernerne står usædvanligt klart. Især hvis du lægger nakken tilbage et sted uden for byens lys.

Alt var stille, kun svanerne sang ude på fjorden og en enkelt ugle tudede over sit territorium.

Verden var frosttør, og på den matsorte himmel stod vinterens stjerner funklende som en påmindelse om ubetydelighed. Om forgængelighed og uendelighed på én gang. Vi er en del af det hele og kan lade os opsluge af sammenhørigheden.

Måske findes der ikke noget større end at stå på mælkevejens vigespor og mærke universet.

I et uendeligt kort øjeblik
Lone

P.S. Stjernefotos er taget af Anders Victor Petersen

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til Stille nætter

  1. Lene Elmer siger:

    tak hvor smukt

    Den tor. 3. jan. 2019 kl. 20.01 skrev Beretninger fra et autentisk landbrug :

    > Lone Landmand posted: ” Dagene er blevet lysere. I hvert fald for en tid. > Så længe luften er kold og himmelrummet vidtåbent, er det som om, solens > sidste stråler daler langsommere til jorden. I går aftes var der ro efter > stormen, og selv birketræets grene hang ubevægelige” >

  2. Pia Sofie Lotus Sommer siger:

    Smukke billeder og dejlige beskrivelser

Der er lukket for kommentarer.