2018 – en hyldest til kleptokratiet

Flere har spurgt til udfaldet af mandag morgens spørgsmål om, hvilken ting Nationalmuseet bør gemme og udstille som symbol på 2018. Radioudsendelsen er vanskelig at finde og fyldt med musik, så her får du den korte version.

Der var mange fine forslag fra P4 Østjyllands lyttere, og de blev debatteret og endevendt. En del forslag kredsede om det samme emne, herunder også vinderforslaget, som i forskellige former tog udgangspunkt i det tillidssvigt bankfolk, politikere, advokater m.fl. har skabt i det forgangne år. Det fremgår med al uønsket tydelighed, at den finansielle sektor og ligesindede ikke varetager samfundets – altså vores – interesser.

Vinderforslaget lød således:

“Hvis 2018 var en ting, skulle året være en ægte luksushabit – Armani eller finere. Flot presset og hængt op på en fornem bøjle, men buksebenene det nederste af jakken samt ærmerne skulle hænge i laser, klippet op eller revet i stykker. Men ikke for meget. Der må nemlig ikke herske tvivl om habittens eksklusivitet. Året 2018 bør nemlig huskes for de ‘pæne’ personer og firmaer der nationalt og internationalt hvidvaskede eller uretmæssigt tiltuskede sig enorme formuer.”

Det er strengt taget lidt uretfærdigt med indsnævringen for Panama-papers, fiskekvotekongevennerne, landbrugslobbypakken, Skattesvens 46 års jubilæum og udhulingen af ditto institutions ressourcer, Brittagate , salget af Statens Seruminstitut og andre vigtige dele af vores infrastruktur hører også til i samme undergravende del af vores demokrati. Det er værd at huske på uanset skæringsdato.

Dommerpanelet foreslog, at Rane Willerslev indhenter et jakkesæt fra Thomas Borgens garderobe, da der dels må være nok af dem og dels et mindre behov nu.

Afslutningsvist spurgte DR-journalisten, om det skulle være et Armani-jakkesæt, men jeg mener, at det er ligegyldigt. Det skal bare være dyrt.

For det har kostet os meget
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til 2018 – en hyldest til kleptokratiet

  1. Ja, det er godt nok skammeligt at sådan en flok banditter i habitter stjæler, snyder og bedrager med arme og ben. Det værste er nu næsten at de undergraver demokratiet og almindelige lovlydige borgeres retsfølelse.

  2. Pia Sofie Lotus Sommer siger:

    Sikke et par dejlige billeder af Sofus og Dagmar, hun er nok blevet lid mere modig, bliver våd langt op ad benene

Der er lukket for kommentarer.