Æblegløgg – opskrift til dig

Endnu en forberedelse til næstkommende weekends madmarked er den legendariske æblegløgg – den slags laver heller ikke sig selv.

Hvert år spørger nogle om opskriften, og den er altid lidt på slump, men en vigtig del skal igangsættes nu for at gøre sig bedst muligt i december – rom/krydderi-miraklet.

Det kommer sig ikke så nøje med mængderne, men her får du et udgangspunkt:
1 flaske rom
2 kanelstænger
2-3 stjerneanis
10-15 hele nelliker
10 grønne kardemommekapsler

Af med proppen og i med krydderierne. Vend flasken af og til, når du går forbi. Vent et par uger og det var det.

Til æblegløggen har du brug for rigtig god æblemost – ikke det kogte kinagejl, noget rørsukker samt din krydrede rom.

Hæld æblemost i en gryde og varm op, mens du smager den til med rørsukker, giv den et skvæt rom efter behag og hold temperaturen, så gløggen er berigende varm for hænder og krop, men uden at alkoholen koger ud.

Og varme kan der nok være brug for
Lone

P.S. Det nederste foto er taget af Anders Victor Petersen

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Dragende drikke, Opskrifter. Bogmærk permalinket.

2 svar til Æblegløgg – opskrift til dig

  1. Arendse siger:

    Lækkert! Hvor meget most er der Ca. Til i en flaske? Og hvor køber I den økologiske rom?

  2. Pia Sofie Lotus Sommer siger:

    Uhm, den opskrift lyder lækker

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.