Gør døren høj, gør porten vid

Der er kun et par uger til julens hyggelige madmarked, plus det løse, her på gården. Forberedelserne er i fuld gang, og snart kan vi skrive og fortælle dig, hvilke stadeholdere du kan møde. De sidste tilbagemeldinger afventes, men det bliver godt!

Imellem de velkendte ting at sørge for dukker (som sædvanligt) et byggeprojekt op, og det skal kiles ind i et tæt program. I træladen skal den ene aluminiumsport skiftes ud med en ny, i træ bliver den, fordi en port ikke kan anerkendes som nødudgang – der skal en dør til.

Der er dør i den eksisterende port, men en dør med et bundstykke, og en nødudgang skal være niveaufri, så det bliver den. Materialerne er hentet hjem, den gamle port nedtaget, næsten, og en ny port med bred dør er ved at blive konstrueret. Det bliver fint, og du er hjerteligt velkommen til at komme og bese resultatet i weekenden d. 8. og 9. december.

Mere er hjemtaget til lejligheden – bøger fra Det Flydende Forlag. Det er en ret stor årlig omkostning at have mange bøger til at ligge på det centrale lager DBK, hvorfra landets boghandlere kan trække dem. Bøger har en vis levetid, og salget af de fleste titler går så langsomt, at det er besluttet at flytte de fleste af bøgerne hjem til gården og lade dem afgå herfra.

I sin tid fik vi som nystartet og meget optimistisk forlag trykt rigeligt mange eksemplarer af min debutroman “Under landet”. Mad vs. Fødevarer har haft sin – gode – tid, men restlageret gør mere gavn ude i cirkulation end på vores arbejdsværelse. Derfor forærer vi de to bøger væk til julemarkedet – der er 3 stk. af hver bog til dig, så du kan forære dem videre til nogen, du vil glæde med en julegave. Du må selv pakke dem ind og binde sløjfe, men om alt går vel, og der ikke er for travlt i madboden, kan jeg nå at lave et fedtet stempel med en æbleskive som dedikation.

Dagens sidste julebudskab handler om ænder. Igen i år kommer de flinke mennesker fra økologiske Samsø And til julemarkedet. De tager imod bestillinger nu, så hvis du vil sikre dig en and fra ordentlige forhold, kan du skrive og bestille til afhentning på markedet. Du finder deres kontaktoplysninger her:
http://samsoeand.dk/

Det var det
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.