Tid til at så træer

Det har ikke været et godt vækstår i Grundtvigs Skov. Tværtimod.

En del af de små træer, som blev udplantet i det forventningsfulde forår, gik til under den lange sommertørke.

Vanding var ganske enkelt ikke en mulighed.

De veletablerede træer har stået og holdt sig i live, og meget mere kan man ikke ønske sig. Sådan et år.

Siden sensommerens regn satte ind, er frodigheden øget, og visse steder ses egentlig tilvækst. I den sparsomme afdeling. Men noget glædesbudskab er det ikke.

Den slags lader vi os ikke slå ud af. Der er altid nye træer på vej – i læhegnene, i jordbærbedet, bag træladen, under æbletræerne, hvor som helst dukker nye træer op, hvis man kigger efter dem.

Når de er 2-3 år gamle, er det tid til udflytning, og nu hvor bladene smides, kan småtræerne med fordel graves op og flyttes ud i skoven.

Træer kan man ikke få nok af, og det er også et godt tidspunkt at så på. Overalt ligger frø fra eg, ahorn, lind, bøg, kastanje, hassel og mange andre fine planter.

De skal bare i potter med jord og holdes lidt væk fra musene.

Samt Chip & Chap
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Tid til at så træer

  1. Flore Gretha Prtersen siger:

    Træer er lykken 🌲🌳🌴🌿🌱🍃🍂jeg klagede engang til vores tyske venner over en nabo nabo havde fællet et smukt træ + en hæk med mange fugle (ny ejer) og vores venner fortalte , at i Tuskland skal man søge om at fælle er træ ! God vind med Jeres 💚

Der er lukket for kommentarer.