Tid til at sætte hvidløg

Hvis du har bare en smule jord – en visnet velkomstpotte ved hoveddøren, en affældig altankasse under vinduet, eller et ryddeligt stykke i rosenbedet – så er det alletiders chance for at dyrke dine egne hvidløg.

Det er lige nu i efteråret, at hvidløg skal sættes, hvis de skal nå at vokse sig store og fedfyldige til næste sommer.

Og du vil blive glad for din egen hvidløgsavl, det kan jeg love dig, friskhøstede hvidløg er noget ganske andet end hengemte – de får dig til at trylle i køkkenet.

Alt, hvad du har brug for, er nogle hele løg af anstændig oprindelse. Hvis du skaffer nogle, som er dyrket i Danmark, kan du regne med, at sorten klarer dette klima rimeligt godt.

Del de hele løg ud i fed og pres hvert fed dybt ned i blødgjort jord. I løbet af de kommende måneder vil spirer komme frem og vokse sig større, og til foråret kan du med fordel fordele lidt gødning fra for eksempel en kaninven.

I juni-juli er hvidløgene klar til høst.

Så der er noget tid at glæde sig i
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Tid til at sætte hvidløg

  1. mimikirstine siger:

    Det skal prøves, min datter vil så gerne plante noget selvom det er efterår .. Tak for tippet. Vh Mimi K

Der er lukket for kommentarer.