Byudviklingsstrategi og æbler

Som en glædelig overraskelse er der kommet fokus på Odders bymidte og oplevelsen af at være der. I mine 24 år på egnen har det mest handlet om parkeringsforhold, belægningssten og forretningsdrift. Grønne forekomster findes lettest som stedmoderblomster i plantekasser, og der er langt imellem træerne. Alt for langt. Udover at det kunne pynte på kommunens klimaregnskab med mere grønt, kunne det også pynte på kommunen.

Nu er Odder kommune ved at lave en byudviklingsstrategi sammen med Hele Landet – Sociale Arkitekter, og blandt andet skal der ses på 4 forskellige bymiljøer med hver deres særkende. Foreløbig skal der laves nogle byrumseksperimenter, som kan diskuteres og vurderes med henblik på fremtidige løsninger. Realdania bidrager med omtrent halvdelen af omkostningerne til arbejdet.

Et af eksperimenterne finder sted i morgen, og det handler i al sin enkelhed om opsætning af nogle få midlertidige torveboder, som byder på lokale specialiteter dertil samtale om byens rum og muligheder. Søren Sørøver og jeg er inviteret til at have en lille bod, og vi tænker, den skal bruges til æbletema – efterårsæbler, most, cider, mousserende æblevin, æbleglögg og æblekinder.

Det er fra klokken 11-14, vi står derinde og blomstrer
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.