Høsten af druer til mousserende rosévin er i gang

I dag gik druehøsten i gang. Her på stedet.

Beslutningen blev truffet på baggrund af den evindelige afvejning af yderligere gevinst med hensyn til modenhed og sukkerindhold kontra fremadskridende tab til mikroorganismer.

Selvom det ikke længere er julivarmt, giver kombinationen af forholdsvis høje døgntemperaturer og luftfugtighed mellem 80 og 100 % ideelle betingelser for svampesporer og råd. Ihvertfald i vores vinmark, hvor kemisk indgriben udelades.

Udspring, blomstring, bestøvning og drueudvikling har vist sig fra noget nær den pæneste side i år, men intet er sikkert , før avlen er reddet ind, halen har galet og solen har sendt sine sidste stråler ned bag en kantet kobagdel. Sådan er det bare, og derfor kan man ikke sige noget om en god høst.

Ikke engang når den ligger som råvin og gærer under beskyttende vandlås, fjernt fra anstrengende vejrlig og daglige bekymringer. Først om et par år ved vi noget.

Vin tager tid
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.