Ingefærsmåkager – opskrift

De her ingefærsmåkager blev bagt til sydstatsmiddagen forleden lørdag, og flere spurgte efter opskriften. Derfor kommer den her.

Denne udgave er fjernt fra morbror Holgers; der er flere forskellige krydderier i, og de sniger sig nærmest ind på december som en slags før-brunkager.

Men hvad, det skal nok blive jul.

Du har brug for:

300 g mel
1 tsk bagepulver
1/4 tsk natron
1 tsk stødt kanel
2 tsk stødt ingefær
½ tsk stødte nelliker
125 g smør lavet af mælk fra en ko i efterårsgræs
200 g farin
100 g rørsukker
1 dl sirup
1 æg fra en høne med nedfaldsæblesaft på næbbet

Ja, der er meget sukker i småkager. Men man behøver ikke spise hele portionen på 75-90 stk. på én gang. De kan deles med andre, eller man kan stornyde dem enkeltvis.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 190 °C uden varmluft. Find nogle bageplader frem og smør dem grundigt eller beklæd dem med bagepapir.

Bland mel, bagepulver, natron og de tre krydderier. Pisk smør med farin, rørsukker og sirup og pisk ægget ind. Tilsæt melblandingen og rør dejen ensartet. Den er blød. Pænt blød. Slasket og besværlig som et demokrati, men dog stadig det bedste bud på noget for flertallet. Hvis man vil bage en Napoleonskage, findes der andre opskrifter.

Grib to teskeer og tag omtrent en teskefuld dej med den ene ske og skub dejen planmæssigt ned på bagepladen med den anden teske. Afsæt de små dejportioner med god plads imellem – her er der virkelig belønning for en systematisk indsats, så kagerne ikke flyder sammen under bagningen.

Bag hver plade ca. 10-12 minutter afhængigt af din ovn. De skal hæve op og akkurat falde ned, før de tages ud. Lad småkagerne køle lidt på bagepladen, så de stivner en anelse, førend du flytter dem over på en bagerist til endelig afkøling. Pak dem straks i lufttæt kagedåse, når de har rumtemperatur.

Og del dem med folket
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Opskrifter, Småkager. Bogmærk permalinket.

Et svar til Ingefærsmåkager – opskrift

  1. Uh, man kan jo næsten dufte dem. Opskriften er givet videre til min bageglade søn, så får vi se … Tak.

Der er lukket for kommentarer.