Sø-status

Lørdag sidst på eftermiddagen var der gået en uge, siden søen blev erklæret færdiggravet, og det tidligere drænafløb blev brudt.

Ved samme lejlighed satte vi en målestok i vandkanten for at kunne følge vandets stigning. Alt andet ville være gætværk, ønsketænkning og lemfældig omgang med virkeligheden, og den slags er vi ikke meget for. Her.

Stor var begejstringen , da næste dags morgentur – udover at afsløre en færdig sø – gjorde det klart, at vandet i søen stadig pibler op igennem bundens lerlag. Døgnet rundt og omtrent 3½ cm bliver det til, hvergang kloden har taget en omgang.

Tilstrømningen kunne godt være aftagende, men er det endnu ikke. Efter de 7 dage blev 25 cm mærket nået, og det seneste døgns regn har lagt yderligere omtrent 3 cm oveni vandspejlet.

Det betyder alverden for søens overfladeareal, som øges hele tiden. Vandet sniger sig konstant op ad de lavtskrånende brinke, og kvadratmeter for kvadratmeter lægges til. Vi ved stadig ikke, hvor stor søen er.

Eller bliver
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

5 svar til Sø-status

  1. Pingback: Hverdagsfejring | Beretninger fra et autentisk landbrug

  2. Pingback: I fuld gang | Beretninger fra et autentisk landbrug

  3. Pingback: I fuld gang | Beretninger fra et autentisk landbrug

  4. Pia Sofie Lotus Sommer siger:

    Kæmpe arbejde, tillykke, glæder mig til at følge det

  5. Eva siger:

    Fantastisk flot projekt…

Der er lukket for kommentarer.