Ribskage – så er det nu!

Hvis dine ribsbuske (og du) er så heldige, at de er plantet et sted, hvor rødderne stadig kan suge vand nedefra, hænger nu de smukkeste, skinnende guirlander med ildrøde bær og frister.

Frister, frister og frister til sommerens bedste ribskage. Du får opskriften fra bogen “Og halsen af en svane” her.

Til dejen har du brug for:

175 g mel
100 g smør lavet af mælk fra en sommervarm ko
50 g flormelis
1 æggeblomme fra en højrøstet høne
fintreven skal af en citron, absolut kun det gule

Til fyldet har du brug for:

400 g ribs
4 æg fra høns i bevægelse
200 g flormelis
50 g mel
3 dl fløde fra en vandrende ko
kornene fra en stang vanilje

Smør en tærteform der er ca. 30 cm i diameter.
Bland mel, flormelis og citronskal til dejen. Med fingrene kan du smuldre smørret ind. Tilsæt æggeblommen og få det hele samlet til en dej. Pres dejen ud i tærteformen og sæt den i fryseren ½ time. Imens kan du plukke ribs til kagen, hive dem af stilkene og skylle dem.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 °C. Forbag tærtebunden 15 minutter. Det gør ikke noget, siderne glider lidt ned – det er ikke nogen konkurrence.
Sigt mel og flormelis til fyldet sammen. Rør æg og vaniljekorn i og til sidst fløde. Fordel dine dejlige ribs på tærtebunden og hæld fyldet over. Skru ovntemperaturen ned til 175 °C og bag din kage ca. 45 minutter eller til den er gylden. Lad kagen køle af inden servering, så er den mindre blød at skære i.

Forfriskende syrlighed fra ribs indhyllet i fuldgod creme.

Det bliver nok ikke meget bedre
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Kodyle kager, Med bær. Bogmærk permalinket.

Et svar til Ribskage – så er det nu!

  1. Pingback: Dagmardag | Beretninger fra et autentisk landbrug

Der er lukket for kommentarer.