Ny normalitet

I mangel af friskt grønt sommergræs, tykke kløverstængler, melder og bedårende bynke fodres kreaturer, mufloner, får samt geder – holdet af bøvsende drøvtyggere – med træer og deres blade.

Først var det en lille æblelund, der fik en tiltrængt beskæring, fordi træerne var ved at stikke af fra os og gro ureguleret med en selvbestaltet vækstform, som ikke er ønskværdig for udviklingen. Nærmest ligesom Danske Bank. Det gør æbletræer på kraftig grundstamme, når man én gang har skåret dem til foroven.

Her langt ude på landet har den slags konsekvenser, og derfor er toppen savet hårdt ned, så kun den sunde, givende krone får lov at leve videre. Resten er kastet for løverne. Sammen med terningerne.

Tørken m.m. fortsætter uhindret og derfor blev næste skridt at gå i den selvsåede pileskov og save fra en ende. I løbet af få år er det blevet 3-4 meter høje træer, og de udgør et væsentligt bidrag til dyrenes daglige grønne indtag, nu hvor foldene kun har afsvedent brunt at byde på. Ligesom Danske Bank.

Desuden får drøvtyggerne ensileret hø fra sidste sommer. Vi har heldigvis nogle store rundballer tilbage til denne ørkenvandring udi ordentlighed og ny normalitet.

På marken bag køerne ligge dette års ensilerede høslet, som skal bringe alle gennem den kommende vinterperiode.

Hvor der heller ikke er græs
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.