Vinår

De fleste planter her på stedet er mærket af det usædvanlige sommervejr og det på den bekymrende måde. Meget bekymrende.

Selvom bekymringer så godt som aldrig fører til noget – andet end dårlige dage, og det fornuftige er, at abstrahere fra det, man ikke kan gøre noget ved, så ligger tørken efterhånden som en grundstemning af uro dybt i kroppen.

De fleste mennesker trænger inderligt til den her slags vejr, særligt efter sidste års mangel på samme, og det bliver nærmest ikke bedre i en sommerferie. Det kan man kun glæde sig over.

Der er i den grad også grund til at gå ud i vinmarken og glæde sig over vinstokke og drueklasers udvikling. Bestøvningen af blomsterne har været rettidig og god. Bærrene svulmer op og de dybtgående rødder finder tilstrækkeligt med vand.

Det kan gå hen og blive et usædvanligt godt vinår både hvad angår smag, aroma og mængde, forudsat at efteråret arter sig pænt.

Men det kan ikke nytte noget at bekymre sig om nu
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.