Hindbærroulade – opskrift på en klassiker – uden margarinecreme…

Denne krop er bygget af roulade, sagde jeg og slog mig for brystet, da min søn spurgte, om jeg havde husket at få noget at spise under madmarkedet sidste weekend. Og det var selvfølgelig en fejl. Som mor-Lone har man et ansvar for at sige de rigtige ting.

Andre spurgte efter opskriften på den syndige kage, og her svarer privat-Lone beredvilligt:

Det hele handler om ordentligt hindbærsyltetøj og ordentlige æg samt nogle få andre ordentlige ingredienser – ganske enkelt. Ingen hokus pokus, ingen store armbevægelse, dillerdaller eller anden Karl Smarthed.

Så enkelt at man burde gøre det ofte (hvilket man burde ifølge køkkenholdet) – du skal selvfølgelig have opskriften her:

Lige straks er det sæson for hindbær – pluk nogle saftspændte, modne hindbær og kog dem op med rørsukker samt en anelse stivelse af en velvalgt slags.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 250 °C uden varmluft. Beklæd ovnens bradepande på ca. 30*40 cm med bagepapir.

Gå efter hønsene til du har samlet 3 store æg, pisk dem med 150 g rørsukker og 1 tsk vaniljesukker.

Bland 125 g mel med 2 tsk. bagepulver og hæld det i sukker/ægge-blandingen sammen med 1/4 dl varmt vand. Vend dejen grundigt sammen uden at piske mere. Hæld dejen i bradepanden, fordel den helt ud i hjørnerne og bag ca. 5 minutter.

Det går hurtigt med rouladebagning.

Drys sukker over overfladen, når bradepanden er kommet retur fra ovnen. Læg endnu et stykke bagepapir over selvsamme overflade samt en almindelig bageplade øverst. Intet pynter som en bageplade øverst.

Grib om kanterne og vend hele herligheden rundt, så den bagte bund falder ned på den kolde bageplade.
Fordel straks et generøst lag hindbærsyltetøj over den nybagte bund og rul, rul, rul fra den brede side. Rul videre så rouladen pakkes tæt ind i bagepapiret og lad den færdige roulade hvile på samlingen.

Har du ikke været alt for fedtet, vil syltetøjet trække gennem kagens lag og gøre rouladen fint fugtig.

Bare vent så længe du kan
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Kodyle kager, Med bær. Bogmærk permalinket.

Et svar til Hindbærroulade – opskrift på en klassiker – uden margarinecreme…

  1. Anne Freudiger siger:

    Tak for opskrift og tak for alt andet I skriver om. Jeg læser det med stor interesse, her nede i Schweitz.
    Et lille spørgsmål og forhåbentlig en god ide, om vanilje. Jeg har hørt at det desværre også er blevet et problematisk madprodukt på grund af spekulation og dårlige vilkår til dem som producere (egentlig kun i Madagascar).. Kan du foreslå et eller andet godt som måske kunne give en god smag i steden for vanilje ?
    Venlig hilsen Anne

Der er lukket for kommentarer.