Dagens hyggelige besøg

I dag kommer en større gruppe mennesker på besøg og slår sig ned til en gang i aften. Det betyder, at selvom der skal ske en masse, så kan det foregå i et roligt tempo.

Alle har brug for ro, tempo giver ofte sig selv.

Efter modtagelsen og almindelig introduktion er der frokost, og indtil videre er vi noget i tvivl om hvor. Måske skal borde og stole slæbes ned på gårdspladsen, måske blæser det for meget, og måske finder vi en anden fin plet til måltidet.

Der bliver rundvisning/foredrag/samtale om gården, dyrene, jorden, insekterne, naturens kår, livsgrundlaget, værdierne m.m., og den slags tager altid længere tid end forventet.

Der er også en smagning af øl og vine her fra stedet på programmet, og den går ofte hurtigere end antaget.

En udefrakommende kapacitet dukker op for at fortælle om jord, mikroliv og andet interessant, og den vigtige viden bliver suppleret med kaffe, te og citronfuldmåne.

Inden holdet inddeles i mindre grupper, som skal høste i køkkenhaven, drivhuset osv. med henblik på at lave en 3-retters menu til aftensmaden, er der afsat tid til forefaldende arbejde, og vi tænker, at det bliver noget med at luge i kartoffelmarken. Men alt er muligt.

Dessertholdet får den nemmeste opgave – jordbærbedet bugner, og der skal selvfølgelig være friske jordbær med fløde til dessert.

Og så er den dag nok brugt
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.