Drivhus med mere udskiftning

Måske kom du ikke forbi drivhuset til weekendens madmarked. Så skal du ikke være ked af det – vi kan ikke allesammen være i Jylland. Eller i drivhuset.

I dag kan du komme med hjemmefra, uden at kunne dufte og røre, men dog se. Lidt. Af det hele. Eller af det jeg har valgt. Præcis ligesom med uoffentlighedsloven.

Planterne i drivhuset trives i år. Maj måneds varme har hindret tomatbladene i at krølle sig sammen i blågrøn kuldeærgelse, og de smukke blomster går hastigt fra udfordrende støvdragere til voksende frugter.

Vi taler dagligt om tomatsalat og tomattærter, venter tålmodigt og håber på farveskift indenfor nær fremtid. Tomater findes i kosten fra slutningen af juni, hvis det går godt, til en gang i november, hvis det går rigtig godt.

De foregående år har jeg satset helhjertet på tomater. Lidt for stor en del af drivhuset har været tilplantet med tomater af alverdens slags.

Sidste år gav den manglende sommer en del manglende tomater, og som med alt andet indenfor landbrugsdrift og øvrig menneskelig aktivitet avler nederlag modtræk.

I år er der færre tomatplanter, flere grøntsager og større løbende udskiftning, høst og brug af jorden til nysåning/plantning. Også af urter til gin m.m. til vores vinhus.

Den første tvivlsomme lykkerus opstod, da det viste sig, at egenproduktionen af forskellige spændende salattyper rakte til den omfattende middag for 300 mennesker ved musikfestivalen i pinsen.

Salaterne var sået indendørs i marts, plantet ud enkeltvist, høstet af i flere omgange og nu ved at gå i stok.

Men så bliver der plads til noget nyt
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.