Ny gårdhund

Set herfra har det ikke været århundredets bedste forår/forsommer på hundefronten. Du skal spares for triste detaljer og tåredryp i tastaturet, det har været slemt nok her, så vi sammenfatter udviklingen – Athene, eller Kærlighedsgaven, eller Ned Ned Ned blev ramt af alvorlig sygdom og min gamle gårdhund Sandie blev yderligere ældet.

Begge hunde er nu gået til de evige marker med rigelige ande/gåseefterladenskaber, og det gabende tomrum fyldes ud af endnu et aldrende medlem af familien – den pensionerede jagthund Sofus.

Sofus har mistet de sidste rester af hørelse, og al kommunikation foregår via tegnsprog. Stod det til Sofus kommunikerede vi udelukkende via boller, som er langt mere opmærksomhedsskabende end håndtegn, men der skal være måde med alting. Ikke mindst Sofus omfang.

Vi siger, sikkert af gammel vane, en masse pæne ting til hunden og roser ham for at være en god hund, flink og alt det der, men han opfatter ikke en bjælde. Der er mere vagthund i en enkelt gæsling. Og det er ment med den dybeste respekt for gæs.

Både vi og Sofus trænger til selskab, og som min far siger, så bliver det vanskeligt at dække to par kolde fødder med kun én hund til vinter. Derfor er det besluttet at forøge husstanden og bunkerne af hundehår langs panelerne.

I går aftes var vi afsted for at møde hunden Solveig, dens 4 hvalpe og deres nuværende familie.

Valget er faldet på en længe ønsket Broholmer, blandt andet fordi det er en rolig hund, som er blid at opdrage, den bliver tæt knyttet til sin flok og er god til at passe på sit sted. Og så er den faktisk stor nok til at dække to par fødder. Alt det vi ønsker os af en gårdhund.

Om et par uger tager vi afsted igen for at vælge hvalp, og om en måned er den stor nok til at flytte hertil.

Meget at glæde sig til
Lone

P.S. Du skal lige have et billede mere – af hvalpenes bofælle Martha:

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

7 svar til Ny gårdhund

 1. Pingback: Dagmardrømme | Beretninger fra et autentisk landbrug

 2. Marianne M siger:

  Åh, ved nok hvordan det føles, når to firbenede venner må afsted.
  Derfor kærlige tanker til jer og til lykke med beslutningen om at indlemme sådan en “lille” lækker broholmerbaby i jeres flok. Gode klap til smukke Sofus.

 3. Anita siger:

  Så sørgeligt at I har mistede to af jeres elskede hunde😢
  Men stort tillykke med at der snart kommer lidt mere liv på gården igen med en Broholmer hvalp🐕
  Skønne skønne billeder af menneskets bedste ven❤️

 4. Pia Sofie Lotus Sommer siger:

  Hvordan kunne jeg glemme og overse hvalpenes mor Solvej, den store, smukke, kloge hund???

 5. Pia Sofie Lotus Sommer siger:

  Fik da ikke givet Sandie en kommentar med på vejen, hvor ser Sandie dog dejlig ud og sikke en masse oplevelser i har haft sammen i Sandies lange liv og samhørighed, ikke mindst, godt at Sandie fik lov til at bo hos jer, tænker jeg, fortryllende, og så trofaste og altid til at stole på, ja, det tillader jeg at skrive, fordi jeg af og til føler at det er nemmere kun at være sammen med dyr. Ja, Jeg elsker dem meget højt.
  God dag til jer alle sammen, mennesker og dyr

 6. Helle siger:

  Jeg havde jo nok lidt på fornemmelsen, at ikke alt var godt med de gamle hunde, man så dem jo aldrig mere på bloggen. Men hvor er det svært at miste gode “familiemedlemmer”, selv om de var gamle, syge eller hvad ved jeg. Sofus forstår nok mere, end han sådan lige viser, dyr kommunikerer jo med meget mere end lyde, men det ved I sikkert alt om. Tillykke med nyt hundevalg, det bliver spændende og sikkert sjovt at følge den nye, når den engang flytter ind.

 7. Pia Sofie Lotus Sommer siger:

  Først stor medfølelse til jer….. Glæder mig på Sofus` vegne at han er så heldig at kan være hos så kærlige og empatiske mennesker som jer. Men mon ikke Sofus forstår mere end vi tror, Sofus er dog trods alt et følende væsen?? —-Held og lykke med jeres snarlige nye beboer, de er også nogle dejlige skabninger, de broholmere. Hvor er de dog bedårende, og KÆMPEstore allerede. Jeg er vild med at i er så includerende, og også giver os et billede af Martha, alle får opmærksomhed!!!
  Kan jeg flytte ind hos jer, jeg er også ved at nå pensionsalderen, haha.
  Kærlige hilsner Pia i Præstø

Der er lukket for kommentarer.