Vi har skygge!

Roserne er sprunget smukt ud, ingen regn plager dem – eller nogle andre planter for den sags skyld.

Et par familiemedlemmer er i fuld gang med at hjælpe med den sidste klargøring, flere er på vej, der er hentet kartofler fra Yduns Have på Samsø, kager bages i ét væk, retter forberedes, gulve fejes og nu falder temperaturen til noget mere arbejdsvenligt.

Søren Sørøver har opgraderet vores lille øl- og vinbiks med nye hylder ude fra det lille lokale savværk i Fensten – samme sted som leverede den smukke planke til baren.

Brandmyndighederne er ikke så begejstrede for idéen med halmballer omkring bordene, som vi var. De fungerede ellers fortrinligt, tilpassede sig de siddende og ingen har hidtil haft ild nok bagi, til at der har været tilfælde af antændelse. Men krav er krav, og i stedet har vi indledt en indkøbsrunde efter gamle skolestole.

De er knapt så magelige som baller, men har på den anden side fungeret for adskillige elever år ud og år ind – nogle få timer må kunne gå an for de fleste.

Gåsefamilien er nyvasket og har allerede taget forventningsfuld opstilling ved hegnet ind til gårdspladsen. Blikkene er rettet mod porten, og alle er klar til at give et nap med, når gæsterne dukker op.

Selvom heden trænger sig på, skal du ikke lade dig slå ud – der er skyggefuldt både ude under kastanjetræerne og inde i træladen, hjemmebrygget fadøl og ditto sodavand samt æblemost og æblebobler er sat på køl. Smaskepot og ornen Kjetil bruger kun mudderbadet et par gange om dagen, så der er mange ledige stunder og plads til kø.

Det meste ser ud til at kunne nås, det mindste vil de færreste tænke over, og alle her glæder sig umådeligt til weekendens mange glade mennesker.

Vi håber sådan at se dig her!
Søren & Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.