Stadig en del at nå

Der er fuld gang i forberedelserne til den kommende weekends madmarked. Ind imellem de almindelige daglige opgaver med at passe dyr, passe jord, planter og hinandens bedste.

Det er med andre ord en pærevælling af opgaver, men hvis man ser bort fra vandbæring (og det gør man ikke i denne aldrig-oplevet-i-noget-nulevende-menneskes-levetid-tørke-og-varme), så skrider alting stille og roligt fremad – ligegyldige ting forsvinder bagud, ting på listen streges ud, der er køligst når man går ind, laden er næsten ryddet op og hver aften går solen ned.

Er det ikke forunderligt?

På komfuret er en gevaldig portion jordbær bragt til kogepunktet, saften er siet fra og sødet. Hvis alt går vel – og det ved man aldrig – bliver den fortyndet, hældt på fustager, carboneret og koblet til fadølsanlægget. Udover gårdens æblemost er det planen, at der langes glas med kold, hjemmelavet jordbærbrus over disken i madboden. I den ikke-alkoholiske afdeling. Selvfølgelig kommer der også udvalgt fadøl af eget bryg på hanerne, flaskerne med mousserende æblevin sættes på køl og havemøblerne ditto. Bortset fra møblerne er alt selvfølgelig økologisk dyrket.

Så du kan bare dukke op på lørdag kl. 11-17 eller søndag kl. 11-16 og tag gerne nogle med!

Vi er sikkert klar
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Stadig en del at nå

 1. Dorte Andersen siger:

  Hej Lone og Søren

  Vi glæder os rigtig meget til marked i weekenden, og flot vejr tilmed.

  Har I mon mulighed for at låne os et bord denne gang?

  Mange hilsner Dorte Newdelphos – Græske specialiteter

  > Den 6. jun. 2018 kl. 08.08 skrev Beretninger fra et autentisk landbrug : > >

Der er lukket for kommentarer.