Stadeholdere til madmarkedet d. 9. og 10. juni 2018

Du får først en påmindelse om Folkemiddagen lørdag aften. Det er med stolthed og glæde, vi kan meddele, at den forunderlige, fantastiske Tine Mynster og sønnen Johannes kommer og giver koncert i forbindelse med arrangementet, og al erfaring viser, at det giver en varig stemning. Også i gæsterne.

Folkemiddagen finder som tidligere nævnt sted lørdag aften d. 9. juni fra omtrent kl. 18.30, til gæsterne går hjem. Det foregår på den måde, at Søren Sørøver og jeg tilbereder alt, hvad vi kan, med udgangspunkt i gårdens råvarer, sætter maden frem og så spiser gæsterne det, de kan. Prisen er 150,- kr pr. kuvert. Menuen er vegetarisk i år, og du kan på alle måder glæde dig.

Du kan ikke reservere eget bord, men slår dig blot ned på en udvalgt plads omkring de store kabeltromler – måske får du nye venner sådan en aften. Måske møder du bare nogen, du ellers ikke havde mødt.
Drikkevarer købes i baren, og alt er egenhændigt lavet her i Vinhuset Kvist & Vitus. Du er velkommen til at medbringe telt, campingvogn, cykelskur, papkasse m.v. til overnatning – så finder vi en plet græs uden gås.

For at vi kan styre madlavningen og antallet af pladser er det helt nødvendigt med tilmelding. Skriv en mail til sk@detlillevineri.dk hvis du vil sikre dig en spiseplads lørdag d. 9. juni ca. kl. 18.30.

Og så til stadeholderne, som bidrager med et intet mindre end fremragende udvalg af varer – du kan møde følgende:

Græske Specialiteter kommer trofast år efter år med økologiske produkter fra Grækenland. Dorte og Gert hedder de gode mennesker, som henter økologiske græske specialiteter til dette land. Te, urter, krydderier, oliven, olivenolie og en del umanerligt smukke brugsredskaber af oliventræ. Du kan nyde at tale med dem om oprindelse, natur m.m. eller du kan blot skyndsomt anskaffe dig en fin gave til din bedste ven. Eller mor.
Læs mere her: http://www.newdelphos.com/newdelphos-netbutik

Sommergrønt er Astrid & Vigge plus familie, de laver økologiske planter, grøntsager, krydderurter og alt andet godt og vigtigt. Vi er meget glade for, at de vil være med til at sprede plantevækst både i verden og på Brandbygegaard. Denne gang kommer de flinke folk sammen med deres gode ven Kirsten fra FavnenFuld. De hiver alt, hvad varevognen kan bære af udplantningsplanter og spiselige varer med, blandt andet spændende urter, diverse agurkeplanter, nye kartofler, sprødt bladgrønt, samt ikke mindst baconpølser og andre grillvenlige udskæringer fra deres sortbrogede grise.
Læs mere her: http://www.sommergroent.dk/

Janne Jaaks kommer igen med sit helt særlige håndstrik primært i uld fra får og lam, der lever frit på Shetlandsøerne. Ingen allergifremkaldende farvestoffer i den uld. Der er strikkjoler, sjaler og andre kærkomne beklædningsstykker, alle fra Jannes hoved og hænder – smukt, let og luftigt design. Du er nødt til at se og røre!

Mariejose og Frank dyrker efter økologiske metoder camelina på deres gård ved Hjørring. Det er et ældgammelt frø, som koldpresses til næringsrig olie. Olien kan både bruges ved høj varme og til kolde sager som dressinger m.m. Smag selv!
Læs mere her: http://www.vinstrupoil.dk/

Sondrup honning: Marianne og Anders holder bier i bakkerne mellem Sondrup og Trustrup. Kom og hør om biernes liv og køb et glas friskslynget honning med hjem.
Landmandens foretrukne morgenmad består af havregryn fra Samsø Mel, bær fra køkkenhaven og rigeligt med den flydende skovhonning. Hold da op, hvor kan man bestille noget efter sådan en portion.

Paul og Carsten er de dedikerede mennesker bag StoneBros – en omfattende økologisk produktserie der baserer sig på lavt kulhydratindhold og stor livsglæde. Her finder du knækbrødblandinger, chokoladesmør, krydderier og drikkevarer. Brødrene vil gerne fortælle om baggrunden. Til dig.
Læs mere her.

Gedsø-Denmark stiller op igen med unikt øko-tøjhåndværk produceret uden kemikalier og andet belastende. Det er smukke, enkle klæder i uld, silke og hørstrik. Ting man bare må røre.
Læs mere her: http://gedsoe-denmark.weebly.com/

Helle fra Hippie House har været her før – for at gyde olie på vandene til efterårets ØKO-KOK-begivenhed. Denne gang dukker Helle op som stadeholder og medbringer et udvalg af spansk økologi og unika produkter. Du finder bl.a. prisvindende biodynamiske olivenolier og økologisk vineddike fra Sydspanien, økologiske vine fra Castilla y León samt vegansk rødvin og cava uden sulfitter. Sikkert også andet godt! Helle gør en dyd ud af at handle lokalt og finde enestående produkter med en unik historie, hun handler direkte med producenterne og kan dermed sikre den højeste standard. Læs mere her: https://www.hippiehouse.dk/

Karoline er keramiker og kunsthåndværker af den dygtigste slags. Frem til junimarkedet har Karoline arbejdet ihærdigt på blandt andet holdningskrus. De går an til både dem med og uden holdning, rank ryg eller nedbøjet tilstand. Kom og anskaf dit nye yndlingskrus og lad det glæde dig mange år frem. Udover at få drejeskiven til at snurre beskæftiger Karoline sig med at passe sit ualmindeligt dejlige Bed & Breakfast- sted i skoven. Hvis du har brug for et sted at overnatte, nogle feriedage med ordentlig morgenmad eller et roligt ophold i det østjyske område, så finder du det her: http://www.sondrupbb.dk/

DSC_85660001

Urtegartneriet: Et kæmpe udvalg af spændende planter dyrket økologisk samt frø af både økologisk og biodynamisk oprindelse. Enorm viden og stort engagement kendetegner folkene bag disse planter, der spænder over alt fra almindeligt kendte vækster til sjældne samlerplanter samt læge- og brændevins-urter.

Kaffe-Jacob fyrer op under kedlen og brygger kaffe i stride strømme weekenden igennem. Og det er ikke en hvilken som helst kaffe. Jacobs bror har plantet og passer ca. 25000 kaffeplanter i Equador – økologisk. Derudover importerer og rister Jacob også kaffebønner fra andre dele af verden. Kom og smag!
Læs mere her: http://www.aekvatorkaffe.dk/

Dorte Monefeldt arbejder med pileflet, og medbringer brugsgenstande af smukkeste slags. Også til at hjembringe dine øvrige indkøb i. Læs mere her.

Lille Raneladegaard: Ruller fryseren med hjemmelavet is ind i træladen, for hvad er sommervejr uden is? Mælken kommer fra gårdens økologiske gedehold, som græsser på marker ved Ebeltoft vig.

Torben og Michael står bag Malling Mjød, og de ved alt, hvad der er værd at vide om den ældgamle drik. Kom og smag, spørg, lær og nyd. En honningmad er altid værd at sætte tænderne i, men et svalt glas mjød er noget helt særligt. Og det klistrer ikke.
Læs mere her: http://www.mallingmjod.dk/index.html

Mark og Harald har Risskov Ost, og de bringer et betragteligt udvalg af alverdens oste med til junimarkedet. Udover dem fra alverden er der også oste fra små danske gårdmejerier, og der er viden og fortællinger om fantastisk smag og hæderkronet håndværk.
Læs mere her: https://risskovost.dk/

Marianne medbringer igen unikke sjaler/tørklæder i merino- og cashmere-uld samt nogle i silke til både kvinder & mænd – designet af en italiensk kvinde, fastboende i Indien. Der anvendes økologiske farvematerialer, og Marianne og hendes medindkøber Karen tilser væverierne og sikrer sig, at der forefindes ordnede forhold uden børnearbejde.

Øl lavet lokalt, i små håndbryggede mængder, giver altid en helt speciel kant. Hver øl har været i brygmesterens hånd flere gange, inden den ender på dit bord. Stormgaarden er sådan slags bryghus, hvor entusiasme og familiebånd sætter præg på produkterne. Der lægges omhu i alt – ikke mindst standen med et spændende udvalg af hjemmegjorte ting udover ølflaskerne.
Læs mere her: http://www.stormgaarden.dk/wordpress/hjem/

Alida og Edward kommer med deres fantastiske økologiske ostehåndværk samt gedekød fra Sondrup gårdmejeri. De flittige mennesker har skabt en unik osteproduktion på eget mejeri, og du kan købe et stykke, eller to, med hjem.
Læs mere her: http://www.ged-gront.dk/

Mel er ikke bare mel – langt fra! Her kan du købe mel fra områdets økologiske dyrker og mølleri. Melet indeholder alle de gode og sunde olier, som industrien så sindrigt fjerner for at forlænge holdbarheden. Morten tager turen over havet og medbringer Samsømel til folket. Morten har eget mølleri på slægtsgården Kristensminde.
Læs mere her: http://samsoemel.dk/

Smukvin – her kan du få den ene oplevelse efter den anden og sikre dig nogle flasker vin lavet uden alt for meget fikomdik. Steffen og René importerer ordentlige vine, og de medbringer et udvalg af økologiske, biodynamiske og sikkert også nogle ucertificerede, som blot er dyrket uden brug af menneskeskabt kemi, men med stor respekt for natur og menneskers helbred.
Læs mere her: http://www.smukvin.dk/

Vinhuset Kvist & Vitus, det er jo os. Hos Sørøveren kan du smage vores forskellige vine og den unikke og sparsomme gin. Vi laver mest af alt mousserende vine med oprindelse i gårdens druer og æbler – selvfølgelig dyrket uden menneskeskabt kemi.
Læs mere her: http://www.kvistvitus.dk

Brandbygegaard Bryghus: Det er jo også os, som du ved, og vi vil glæde os til at skænke dig en smagsprøve på gårdens hjemmebryggede økologiske øl. Naturligvis har vi også frisk, læskende kold fadøl klar i hanerne i madboden.

Det Flydende Forlag aka LLs kageafdeling: Her vil Landmanden signere og sælge bøger og holde fadene med kager fyldte. Køb en bog og få en fedtet signatur med.
Læs mere her: http://www.detflydendeforlag.dk

Udover at smage og bese stadeholdernes vedkommende varer kan du naturligvis sætte dig ude eller inde, få ro i sjælen under lysekronernes skær og indtage en solid frokostret af ordentlige økologiske råvarer til rimelig pris.

Gården er selvfølgelig åben, og du kan tage turen rundt og kigge på vinmarken, køkkenhaven, æbleplantagen, bærstykket, haven, drivhuset, gårdspladsen og indhegningerne med høns, får, grise, kreaturer, geder, gæs, ænder og kaniner.

Det hele foregår lørdag d. 9. juni kl. 11-17 samt søndag d. 10. juni kl. 11-16 på Brandbygegaard, Alrøvej 77, 8300 Odder.

Vi håber sådan, at du har lyst til at komme og være med til at skabe nogle hyggelige dage med anstændige mad- og drikkevarer som samlingspunkt – og måske kender du nogen, som vil med?

Vi glæder os til at se dig!
Søren & Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

4 svar til Stadeholdere til madmarkedet d. 9. og 10. juni 2018

  1. Pingback: Vi har skygge! | Beretninger fra et autentisk landbrug

  2. Pingback: Kageovervejelser | Beretninger fra et autentisk landbrug

  3. Susanne I siger:

    Lone har du nedlagt den gamle side med opskrifter? Når man klikker på linket får man en “forbidden” side.

    • Lone Landmand siger:

      Hej Susanne, ja, det er efterhånden noget tid siden, den gamle platform blev nedlagt. Den var fra blogtidernes morgen, kørte dårligt og jeg havde ikke vedligeholdt den siden foråret 2010. De mest anvendte opskrifter blev hentet ud til bogen Hønsefødder & Gulerødder, og resten er væk nu, desværre.

Der er lukket for kommentarer.