Tiltrængt regn

I nat kom tordenvejret med regn. Den var længe ventet og hårdt tiltrængt efter 3-4 uger uden.

Lag af støv lå overalt, og i hønsegården blev det til en sky, når hønsene flaksede op under aftenfodringen. Et bad inden, var et bad spildt.

Den løse jord i køkkenhaven var blevet tør og letløbende, og når den kom overfra ind i sandalerne, brændte den huden. Det har været hårdt vejr – hårdt for planter og dyr og hårdt at arbejde i. Det udmærkede råd om at søge skygge og holde fri i de varmeste timer midt på dagen, dur ikke her – alle timer skal bruges.

Hvor marts måned bød på årets vinter med sne, frost og stabil kulde, startede sommeren kun en måned senere og har fyldt maj. På en majmåde ingen levende mennesker kan mindes.

Kartoffelplanterne har stået i stampe med kun snuderne over jorden og bladene dækket af et lysebrunt lag. Gulerødderne har samme størrelse som for 1½ måned siden, og de mest pressede æbletræer er gået ud.

I drivhuset ser det historisk godt ud, for varmen kombineret med daglig vanding har givet livskraftige planter og meget godt at spise allerede. Bestøvningen af frugttræer og bærbuske er usædvanligt god, for bierne har haft flyvedage i ét væk. Med den nyfaldne regn kan frugter og bær også blive til noget. Og græsset i dyrenes folde kan vokse.

Vi lå vågne i nat, mens tordenvejret cirkulerede i timevis over gården, og regnen hamrede på ruderne.

Det var en god lyd
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Tiltrængt regn

  1. mick ogilvie siger:

    Gad godt se dig til en af vores vinsmagninger.

Der er lukket for kommentarer.