Noget forsømt

Kærlighed er nært forbundet med opmærksomhed, og opmærksomhed med tid og overskud.
Den skal passes og plejes, og det er bare langt fra nok at have den i baghovedet, når man nu gør alt det andet, der i en tid presser sig på. I sådanne situationer kan kærligheden ligefrem blive en belastning, og jo større den er, jo dårligere samvittighed ender det med.

Sådan er det også for køkkenhaver. De skal have masser af kærlighed for at blive til det, man går og drømmer om, og når køkkenhaven kalder, så gælder det om at give den fornødne opmærksomhed, for ellers går den til.

Vi har været hængt helt op på musikfestivalen og kastet vores kærlighed på den, mens køkkenhaven har råbt i baggrunden – den har ligget der, mens ukrudtet har vokset, og været ene og forladt.

I går var der igen en dag med frit arbejdsvalg på gården, så der blev den nulret, pudset, luget, passet og fræset. Små uanselige gulerødder blev møjsommeligt fundet frem, bønner blev sået og tidsler blev trukket. Med kærlighed kommer man langt.

I dag er det kartoffelmarkens tur, i morgen vinmarken og så æbleplantagen.

Kæligheden vinder over alt.

Søren Sørøver – med jord i hovedet

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til Noget forsømt

  1. Jeanne Carlsen siger:

    Jeg synes nu, det så ret godt ud på den dejlige festivaldag. Men an skal bare lige vende ryggen til den køkkenhave, så er der flere vilde planter end såede 🙂
    Tak for dejlig dag med skøn mad og fed musik-og ikke mindst et kig rundt på jeres fantastiske Brandbygegård!

  2. Eva siger:

    Så smukt…

Der er lukket for kommentarer.