Der er ikke andet for end at blive ved

For nogle dage siden skrev Horsens Folkeblad en artikel om borgerforslaget – Indførelse af forurener-betaler-princippet for forgiftede drikkevandsboringer.

Du kan læse den her: https://hsfo.dk/artikel/164605

Og med hensyn til overskriften, som er lige vidtløftig nok – sikre er for stort et ord og efterhånden uden for rækkevidde. Jeg synes, det er uretfærdigt, at en tidslomme med uforsigtig udbredelse af sprøjtegifte skal have lov til at ødelægge grundlaget for nutidens og fremtidens liv.

Men der kan nok være brug for omtalen, for der er langt op til de 50.000 krævede støttetilkendegivelser, som skal til, for at forslaget går videre til Folketinget. Indtil videre er det lykkedes at få små 1000 mennesker til at lede deres nøglekort frem og gennemgå proceduren.

Vi tænker, at flere end 1000 mennesker i dette land bekymrer sig om drikkevandet, så vanskeligheden ligger i udbredelsen af budskabet om forslaget. Selvom der endnu er 5 måneder at samle støtter i, går den slags jo hurtigt. Før vi ved af det, er efteråret over os.

Her er linket til forslaget igen:
https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-00679

Det vil være en stor hjælp, hvis du vil gøre opmærksom på forslaget i din lokale forening/dit samlingssted, uanset om det er en korsstingsbroderiklub, et sangkor, et vandværk, en havbadeliga eller et julemandslaug – alle mennesker skal have rent vand at drikke.

Der er enorme summer at tjene både på kemien til markerne og på medicinen til menneskene – forandringer skal komme fra os, som rammes.

Vi betaler og med meget mere end penge
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.