Festsalat – opskrift med og uden påske, giv den til faster Gerda

Måske sidder du lige nu og nulrer en lille kylling eller et lam, hvem ved – det er snart påske, alt kan jo ske.

Og påske eller ej, du skal have en opskrift på en fuldgod salat, som er umådelig lækker, uanset om den bikses sammen på en helligdag eller en hverdag. Salaten er ligeglad, det er dig, der kan opgradere den ved at vælge de bedste råvarer.

Du har brug for:

1 hoved romainesalat
1 lille rødløg
75 g valnøddekerner
100 g frisk ikke for moden brieost lavet af mælk fra en ko med horngalleri
1 spsk honning
½ tsk fint salt

Og til dressing:

1 spsk balsamicosirup
1 spsk god olivenolie
¼ tsk friskkværnet peber
½ tsk fint salt

Hæld salt og valnøddekerner på en pande og rist nødderne lidt. Tilsæt honning og rør hurtigt mens det smelter, så alle valnødderne dækkes. Hæld pandens indhold over på et stykke bagepapir og spred nødderne ud til afkøling, så de ikke rører hinanden.
Pisk balsamicosirup, olivenolie, salt og peber til en jævn blanding.
Skyl salatbladene og slyng vandet grundigt af. Riv bladene i grove stykker og læg dem i en smuk salatskål. Det er vigtigt at omgive sig med smukke skåle. Snit rødløget i meget tynde skiver og skær brieosten i små tern. Fordel begge dele i salatskålen, hæld dressingen over og pynt med de glaserede valnødder. Og du er klar. Til at spise eller til at spise med nogen.

Gør hverdagen til en fest – i weekenden kan du finde på noget andet
Lone

P.S. Når faster Gerda kommer til din påskefrokost og undrende kigger på salaten, så fortæller du bare, at det der med røget burlaks i skiver, det bruger vi ikke mere, fordi livet i havet dør. Og faster Gerda skal dokumentere sine evner indenfor genopstandelse, hvis hun skal have lov til at spise mere laks!

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Geniale grøntsager, Selvsagt salater. Bogmærk permalinket.

2 svar til Festsalat – opskrift med og uden påske, giv den til faster Gerda

  1. Anette Hansen siger:

    Skønt indlæg! Min hverdag skal da være en fest og weekenden intet mindre 🙂 Tak!

  2. Jeg kan godt lide dit PS Lone!

Der er lukket for kommentarer.