Vi venter på græsset

En af de vigtigste afgrøder her på gården er græs – mange forskellige slags, det kommer sig ikke så nøje.

Men saftigt grønt græs i rigelige mængder er hovedbestanddelen i kosten for både får, mufloner, geder, høns, gæs, kaniner og kreaturer.

Væksten følger året, men dagslys er ikke nok, der skal også være tålelige temperaturforhold.

Og dem venter vi på. Alle sammen.

For selvom det er fint med bragt hø i udvalg, er det noget helt andet, når dyrene nærmest lever på et spisebord.

Snart sker det forunderlige
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Vi venter på græsset

  1. karen keinicke siger:

    De firebenede skotter venter også på græsset :o).
    Husk og forstå, at kød fra græsfodrede dyr har et langt bedre næringsindhold end kød fra kornfodrede dyr. Disse får i øvrigt ofte antibiotika for at holde E-coli nede, før det ender som dårligt kød fuldt af kulhydrater. Vi får alle tidens livsstilssygdomme af at spise de konventionelle fremstillede dødevarer.

Der er lukket for kommentarer.