Røre i andedammen

Sådan rent biologisk tegnede foråret fint, der er to gåsepar og hunnerne er så småt begyndt at lave reder til den kommende æglægning.

Den sure gase Klaus og Gertrud er svanegæs, mens Gåse Åse og Pip-Hans er danske landgæs. Smukke par i deres stiveste puds – der er desværre bare gået kludder i forholdene.

Klaus har sat sig på de to hunner og læner sig dermed op af et regeringsindgreb, en genetisk kortlægning med salg af data til fremmede magter og et offentligt pointsystem baseret på hans afkoms trivselsmålinger, helbred, manglende tandlægebesøg og mentale tilstand. Med ditto salg af samme.

Pip-Hans derimod har kastet sin kærlighed på en lille sort and. Og læner sig dermed op af et regeringsindgreb, en genetisk kortlægning med salg af data til fremmede magter og et offentligt pointsystem baseret på hans afkoms trivselsmålinger, helbred, manglende tandlægebesøg og mentale tilstand. Med ditto salg af samme.

Vi ved ikke, om de to gåseracers gener er forenelige, eller om det bliver sparsomt med gæslinger. Sidste år lykkedes det slet ikke med svanegæssene, kun med landgæssene.

Så vi sætter vores lid til Pip-Hans og venter spændt på de kommende rugeæg.

Måske bliver der en enkelt gånd ud af det.

Eller en ans
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

3 svar til Røre i andedammen

 1. Anette siger:

  Kan vel ikke være meget anderledes end heste og æsler….
  god fornøjelse til både jer og fjerkræ.

 2. Anette Hansen siger:

  Naturen er forunderlig, så det skal såmænd nok lykkes – gånd, ans eller hvem ved måske noget helt tredje.
  Det er altid en fornøjelse at læse jeres indslag og se de skønne billeder – tak!

 3. Kirsten siger:

  Hos Camilla Plu parrer får og geder sig lystigt med afkom til følge.
  Så jeg glæder til at se den kommen gånd.

Der er lukket for kommentarer.