Fåreflytning

De seneste ugers sne har skjult meget. Et rent, hvidt tæppe har dækket den muldvarpehærgede græsplæne, bunkerne af afklippet buskads, udlængernes bølgeeternit, tabt halm, mudder og andet mere eller mindre uskønt.

Ligesom sneen kan tilsløre, kan den også afsløre – spor efter en række dyr, der normalt færdes ubemærket.

Og vel ses rævene om dagen, når de løber i cirkler og springer på stedet i jagten efter mus, men det er på den yderste del af marken ude mod engen i øst.

Om natten er det anderledes, da løber de over søområdet, op langs Grundtvigs skov, mellem foldene der rummer mufloner og uldgrise, op til haven og nogle gange ind på gårdspladsen.

Mere og mere trafikeret ser det ud, og de seneste nætters sne har vist rævespor helt inde i fårenes indhegning og hus.

Fåret Solveig skal snart læmme, og den dårligst tænkelige start på et lammeliv må være i bofællesskab med en ræv.

Derfor er der fåreflytning
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.