Årets køkkenhave

Årets nye køkkenhave er i gang. Indenfor.

Udenfor står sidste års frostslatne rester, og sammen med forrådet i viktualierummet udgør de stadig grundlaget for kosten.

Men man glæder sig.

Glæder sig over hver ny spire, som bryder jorden og retter sig efter lyset. Glæder sig til sprøde grøntsager og spændstige salatblade i alverdens farver.

Til fyldige tomater, saftspændte ærter, stærke løg, mættende artiskokker og knasende bønner.

Til alt det man kan få ud af et lille stykke jord.

Vi er mange, som venter på ærterne
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til Årets køkkenhave

  1. Pragtfuld indsigt

  2. Anette siger:

    Må være så livsbekræftende at dyrke sin mad selv

Der er lukket for kommentarer.