Fra sort hund til begyndende panda

For snart 14 år siden kom et par, der var ved at flytte fra hinanden, til gården og efterlod deres hund her. Ingen af dem kunne have den deres nye steder.

Efter sigende var den på det tidspunkt 3/4 år gammel og en blanding af newfoundlænder og labrador. Men hvem ved.

Kulsort med hvid plet på brystet, var Sandie, som den hed. Sidenhen blev den mest omtalt som Sorte Slyngel og de senere år kaldes den for Nilfisk. Ikke fordi der er noget klassisk tøndeformet over dyret, men lugten er umiskendelig.

Før hun opnåede den alder, hvor mange, også hunde, former et eget regelsæt for lov og orden, var Sandie den mest trofaste og kvikke hund til dato.

Når jeg var i gang med at så i køkkenhaven, lagde hun sig på græsset akkurat med poterne ved kanten af den dyrkbare og forbudt-for-hunde-at-betræde jord. Hunden startede samme sted som mig, og når jeg så kom omtrent halvvejs gennem rækken, løb den hele vejen udenom køkkenhavestykket og lagde sig for den anden ende af rækken. På den måde var vi tættest muligt på hinanden hele tiden.

Nu er bentøjet mindre spændstigt, også hundens, øjnene er knapt så klare og farvemønsteret snart omvendt. Hørelsen er selektiv – lyden af madskål har en anden frekvens end almindelige kommandoer. Søvn vinder over selskab.

Men hunden er stadig god
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

4 svar til Fra sort hund til begyndende panda

 1. anna louise finck-heidemann siger:

  Årh en historie der går lige i hjertekulen ❤️❤️

 2. Anita Plesner siger:

  ❤️🐕❤️🐕

 3. Marianne M. siger:

  At blive gammel i godt og kærligt selskab …

 4. Flore Gretha Petersen siger:

  Hunde er verdens salt

Der er lukket for kommentarer.