Linsesuppe – opskrift til dig

Måske er du lidt kuldskær for tiden. Men dog frostfri. Måske trænger du til suppe. Vintersuppe med linser for eksempel.

Så har du opskriften lige her:

Du skal bruge:
2 dl røde linser
2 store løg
3 store fed hvidløg
2 små tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk Tendoori Marsala – en indisk krydderiblanding, kan udelades hvis du ikke har…
1 bundt bladselleri
saften af en halv citron
1 rød chili
1 spsk finthakket ingefær
ca. 2 liter grøntsagsbouillon
4 spsk solsikkeolie

Drys spidskommen og koriander på en brandvarm pande.
Hæld olie og grofthakkede løg i panden, når krydderierne begynder at blive mørkere efter ca. 30 sek.
Skru ned for varmen og lad løgstykkerne stege roligt 5-7 minutter, bare til de tager lidt farve.
Snit bladselleristænglerne og riv eller snit hvidløg og ingefær meget fint.
Tilsæt resten af ingredienserne og steg dem med i kort tid inden bouillonen tilsættes.
Lad suppen koge en lille halv time, og giv den en omgang med stavblenderen. Suppen skal være rimelig fast, men hvis du synes, suppen er for tyktflydende, kan du justere konsistensen med mere grøntsagsbouillon. Du bestemmer. Smag til med salt og friskkværnet peber, drys med noget snittet grønt og server linsesuppen med det bedste brød, du kan skaffe.

Enkelt at lave, fyldigt og komplet måltid at spise
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Geniale grøntsager, Sublime supper. Bogmærk permalinket.

3 svar til Linsesuppe – opskrift til dig

  1. Anette Friis siger:

    Tak for meget dejlig opskrift på suppe 🙂 Mums!!!!!

  2. Tove Dahl Andreasen siger:

    Meget lækker suppe – i stedet for brød kan man man drysse lidt kokosmel og peanuts ovenpå

  3. Pingback: Ugens madplan uge 2 – Milles mad

Der er lukket for kommentarer.