Alsace i novembervejr

Det er blevet besluttet at holde nogle dage fri for at tage på vintur. Med sigte på at besøge økologiske og biodynamiske kollegaer i Alsace – smage, lytte og blive klogere. Gøre noget andet end det hjernen er vant til.

Lige nu er der en pause i de større opgaver og aftaler derhjemme, æblehøsten er i hus og vi venter på tør jord til kartoffeloptagningen. Med andre ord en sjælden mulighed for at lægge noget tøj i rejsetasken, trække uldtrøjen over hovedet og køre sydpå.

Indtil videre har vi fundet tilpas billige overnatningssteder. Muligvis fordi det er så langt udenfor sæson, at her ikke er mange turister. Eller åbent.

Det er fremmede omgivelser og synsindtryk uanset hvad. På én gang roligt og opbyggeligt for sjælen. Koldt også.

Vi er særligt interesserede i at høre om, hvordan klimaforandringerne indvirker på vinproduktionen længere nede i Europa. Fordi vores egne forhold vanskeliggør tilfredsstillende drueudvikling.

Sørøver-bror og ditto svigerinde er flyttet ind på gården og tager sig af det daglige arbejde med at passe dyr.

Og alt andet må vente
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.