Fugleperspektiv

Udover de dedikerede arbejdsfæller i bunden af æbleplantagen er der i sommerhalvåret en luftbåren indsatsstyrke af den beskedne slags.

For nogle år siden blev der opsat 10 fuglekasser – de var indenfor det økonomiske råderum – med henblik på at tiltrække småfugle.

Sådan en lille musvitfætter eller spurv kan samle et gevaldigt antal æbleviklerlarver til afkommet på en sæson, og i en økologisk dyrket plantage er der brug for hjælpen. Her er gift ikke en mulighed – der er nogen, som skal drikke vinen senere hen. Og andre der skal leve på jorden endnu senere.

Derfor er fuglehuse et investeringsobjekt, og sjældent har vi brugt vores penge så fornuftigt som i går.

For nogen tid siden stod den på gåtur og tilfældigvis kom vi forbi en lokal fuglekassemand, der havde vejsalg af indflytningsklare ejendomme. I gensidig begejstring bestilte vi straks 20 stk. til småfugle plus de løse – 4 stærekasser uden mulighed for indkassering af bødeforlæg, 2 uglekasser og 2 egernhjem. I går blev de leveret.

Man ved jo aldrig, hvad den slags kan give af yderligere bosætning på gården. Man ved bare, at det er værd at prøve.

Hver eneste fuglekasse er en mulighed for fugleforøgelse.

Hver eneste fuglekasse er en gevinst
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til Fugleperspektiv

  1. Anne Folehave siger:

    Ren herlighed i der har investeret i. At sætte sine sparsomme skillinger i fast ejendom, er jo ikke længere hvad det var en gang. Men her er det jo ren gevinst. De ser så flotte og solide ud. Er det måske en mulig bodholder til julemarkedet ? Jeg kunne godt bruge lidt af hvert , her til min have, med og uden æbler. God weekend.

  2. Helle siger:

    Hvor ser de flotte ud de kasser, meget bedre end mine jammerlige forsøg på at lave nogen.

Der er lukket for kommentarer.