Nye hønseliv

Måske husker du, at arbejdsstyrken i æbleplantagen blev suppleret op med et hold nye høns.

Eller retteligen kyllinger – de var kun daggamle, da de kom hertil.

Først boede de i sikkerhed indendørs bag rovdyrtæt hegn. Senere fik de den ene halvdel af hønsehuset, så de gamle hønsedamer og de unge hønniker kunne se hinanden an; lære hinandens lugte og lyde at kende. Snorken ikke mindst. Høns snorker.

Da passende robusthed indtraf, blev der åbnet mellem de to afdelinger og uden videre ståhej flød de to flokke sammen.

Der gik nogle dage, før ungdommen vovede sig gennem hønsetunnelen og fordelte sig i æbleplantagen, men nu udgør de faktisk den fremadstormende fortrop hver morgen.

Som altid er der nogle få utilpassede, der ikke umiddelbart anerkender rammer og afstukne muligheder. De sætter over, hvor gærdet er lavest, opholder sig i haven, i dyrefoldene, på gårdspladsen osv dagen igennem. Nogle går pænt ind i hønsegården om aftenen, når der bliver fodret, andre flyver op i de høje poppeltræer ved solnedgang og klarer sig fint på egen hånd.

Men de fleste hjælper til i plantagen
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til Nye hønseliv

  1. Pingback: Fugleperspektiv | Beretninger fra et autentisk landbrug

  2. Sikke nogle smukke hjælpere. ❤

Der er lukket for kommentarer.