Pærekage med makronlåg – opskrift

Måske regner det med pærer i din have lige nu. Eller i en anden have. Geografi betyder ikke så meget, bare du kan skaffe nogle ordentlige pærer fra et ordentligt sted.

Da kan du bage alletiders søndagspærekage med makronlåg.

Du har brug for:

3-4 store pærer, skrællede, uden kernehus og skåret i helt tynde skiver
200 g rørsukker
2 æg fra høns der går i efterårsfarvede blade
½ dl rom
1 dl grofthakkede mandler
100 g mel
200 g groftreven marcipan

Det var alt – så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 175 °C uden varmluft. Smør en ovnfast form af passende størrelse. Det kan godt være en æbleform, ingen pærer tager den slags ilde op.

Læg pæreskiverne i formen. Pisk rørsukker, æg og rom grundigt til det bliver lyst og let. Vend mel, hakkede mandler og groftreven marcipan i blandingen og rør den ensartet. Hæld dejen over pæreskiverne og sørg for at få den helt ud til kanten. Ind i ovnen med formen og bag kagen ca. 40 minutter, eller til den er gennembagt. Pæreskiverne må gerne beholde lidt fasthed. Hvem vil ikke gerne beholde en smule fasthed.

Server kagen lun eller ved stuetemperatur og flot dig med god is, flødeskum eller andet koldt som tilbehør.

Kagen er for stor for de fleste, så i den har du alletiders chance for at dele med nogle og glæde dem.

Smuk søndag hos dig
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Kodyle kager, Med frugt. Bogmærk permalinket.

Et svar til Pærekage med makronlåg – opskrift

  1. Lene Elmer siger:

    Tak Kære lone Den 15/10/2017 00.00 skrev “Beretninger fra et autentisk landbrug” :

    > Lone Landmand posted: ” Måske regner det med pærer i din have lige nu. > Eller i en anden have. Geografi betyder ikke så meget, bare du kan skaffe > nogle ordentlige pærer fra et ordentligt sted. Da kan du bage alletiders > søndagspærekage med makronlåg. Du har brug for: ” >

Der er lukket for kommentarer.