Hvis du vil høre noget her fra gården – Radio24syv i dag

Debatten om sprøjtegifte fortsætter heldigvis (lidt) endnu. I går var Radio24syv på besøg for at optage en reportage på gården. Den blev sendt i morges, og her får du et link til udsendelsen (tag dig ikke af teksten i linket, udsendelsen starter det rigtige sted):

https://www.radio24syv.dk/programmer/24syv-morgen/19563265/homo-overvagning-i-uganda-findes-der?start=1381

I landbrugets organisationer er det tilbagevendende argument, at de producerer det, forbrugerne efterspørger. Men når forbrugernes indsigt i fødevareproduktionen øges f.eks. via Coops artikel, eller forbrugerne opfordres til at ændre indkøbsvaner, er modstanden og forurettelsen gennemgribende.

I en ideel kommerciel verden går argumentet måske an, men på den eneste dyrkbare klode med tålelig atmosfære er det ikke tilstrækkeligt. Vi har en landbrugsproduktion baseret på menneskeskabte giftstoffer, og udover den skadelige påvirkning af det enkelte menneske, sætter produktionsformen vores fælles livsgrundlag over styr. Den dyrkbare jord er forarmet af bl.a. ophobning af kobber, zink og rester af sprøjtegifte, vi indånder sidstnævnte her om efteråret sammen med kvælstofforbindelser, de vilde bier og insekter er ved at forsvinde, og i vores drikkevand findes giftstoffer man for år tilbage frikendte fra at være miljøbelastende. Både børn og voksne tisser Rounduprester dagligt, og det helt uden at efterspørge denne mulighed i det konventionelle landbrugs vareudbud.

Vi vil ikke finde os i det!
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.